top of page
  • Foto van schrijverKoen Vandenborre

Chillen met Tsjechov

zkv


De kortste weg tussen twee punten mag dan wel een rechte lijn zijn, de kortste weg naar een verkwikkend dutje is een boog. Ik verklaar me nader. Rond deze periode wanneer de tuin in zijn plooi ligt en het warme weer aanzet tot ledigheid, komt de hangmat boven. Het ophangen van een hangmat is een vaardigheid die enige finesse vereist. Om te beginnen moeten twee punten worden gevonden die voldoende draagkracht hebben. De gevolgen van het niet respecteren van deze regel, lijkt me even evident als pijnlijk. De locatie moet zo gekozen worden dat de zon zalft, niet bijt. Ten slotte, en dit kan niet voldoende worden benadrukt, moet de hoogte zo worden afgesteld dat instappen eenvoudig is, maar er tegelijk een comfortabele boog ontstaat, niet te slap, niet te strak.


Met een dik boek trek ik in short en teenslippers naar mijn installatie. Het vooruitzicht drie pagina’s te lezen om vervolgens deinend in te dommelen onder het gewicht van een dode Rus maakt me oprecht gelukkig. – De teleurstelling is navenant wanneer ik mijn tienerdochter met een zak chips en hoofdtelefoon knorrend aantref in mijn hangmat. – Overlast door hangjongeren, het blijft een hardnekkig maatschappelijk probleem.

2021, 27 juli, Kessel-Lo (België). Foto: Josefien Vandenborre.


Tot 7 september zijn de blog en de brievenpost even met vakantie.

Op deze site brengen we intussen wel de hele zomer lang op dinsdag en vrijdag een zkv (zeer kort verhaal). Meer over het zkv vind je hier.

Vind je deze post leuk? Geef hem een hartje!

Deze post delen op Facebook of Twitter? Dat is heel eenvoudig: klik op de knop linksonder en klaar. Een comment toevoegen is altijd leuk.

30 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Zwangere buik

Bijwerkingen

Comments


bottom of page