top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Zwangere buik

zkv


Carlos Anys stapte aarzelend het Huis van het Kind binnen. Hij wist niet of hij er welkom was. Van bij de deur al ademde alles er … ‘vrouw’. De dame achter de toonbank groette niet. Misschien had ze het druk, of wist ze niet wat ze met een man aanmoest. “Een vijftiger zien ze hier vast nooit,” dacht Carlos. "Misschien liet ik beter die snor. Snorren wekken achterdocht. De donkere bril en mijn hoed helpen waarschijnlijk ook niet.”

De dame bleef papieren heen en weer schuiven. Het kon de halfjaarlijkse inventaris zijn. “Is hier dan wat te koop?,” vroeg Carlos zich af.


Verderop, in een zetel, zat een hoogzwangere vrouw te lezen. Dat was een opsteker.


De dame achter de toonbank vroeg zonder kijken of ze kon helpen. Het was een begin. “Ik kom voor die vrouw daar,” fluisterde Carlos, hij zette zijn hoed en bril af. Zijn snor liet hij aan. De dame vrolijkte op: “Oh, jullie horen bij elkaar?!”. “Helemaal niet.” Carlos gebaarde dat ze stiller moest praten. “Ik had alleen graag even haar buik aangeraakt.”


Carlos had het altijd gedaan, bij wijze van deelname in de vreugde en kreeg er nooit problemen mee. Niet bij wildvreemden, natuurlijk niet, maar bij naasten. Hij deed het nimmer ongevraagd. Nu las hij steeds vaker hoe vrouwen daar verbolgen over zijn.


Misschien was dit Huis een veilige haven.


Hij wandelde naar de vrouw met het boek toe. “U bent erg mooi zwanger,” zei hij. Dit kon komen van een betrokken man of van een pervert. “Dank u,” glimlachte de vrouw. “Wat een wonder toch,” zei Carlos. “Mag ik u even aanraken?” “Natuurlijk,” zei de vrouw. Carlos legde zijn hand voorzichtig op haar buik. Waarna de vrouw verder ging met lezen. Hij vleide zich tegen haar aan. “Hoor je wat?,” vroeg ze, kijkend in haar boek. “Er praat een complexloze vrouw,” antwoordde Carlos.

2020, 14 oktober, Herent. (België). Foto: Bart Cloots. Model: Myrte van der Pol.


Tot 7 september zijn de blog en de brievenpost even met vakantie.

Op www.joostelli.be brengen we intussen wel de hele zomer lang op dinsdag en vrijdag een zkv (zeer kort verhaal). Meer over het zkv vind je hier.


Vind je deze post leuk? Geef hem een hartje!


Deze post delen op Facebook of Twitter? Dat is heel eenvoudig: klik op de knop linksonder en klaar. Een comment toevoegen is altijd leuk.

75 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Sócrates

Kiekeboe

Twee aan twee

Comments


bottom of page