top of page

S P E E L S E  V R I E N D E N

Er wordt in mijn omgeving wat af gezongen, gecoacht, getekend, gebreid, genaaid, welgedaan, onderwezen, geportretteerd, geblogd, geknutseld en zo meer. Het zijn een na een fijne mensen en ze verdienen allemaal hier een plaatsje. Een duwtje in de rug voor mijn speelse vrienden. Voor wat het waard is. Voor mij heel veel. 

UITGELICHT (NIEUWE ZAAKJES!)

Petit Effort  van Liesbeth Selleslach (FB: @petit.effort.webshop , IG: petit.effort, petiteffort.be)

wil de planeet redden, met één stukje plastic per keer. De knappe documentaire Seaspiracy inspireerde Liesbeth en in minder dan geen tijd was Petit Effort haar daad bij het woord. De onlineshop verkoopt sinds mei 2021 duurzame en plasticvrije producten, ‘voor jou, voor thuis en voor je hond’ klinkt het.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Liesbeth en ik acteerden in Company, City of Angels en waren zelfs een stel in Once Upon A Mattress, de enige keer dat we écht samen voor Mithe speelden. We collaboreerden later nog eens in de herneming van RENT, ik toen als co-showrunner. Zie ook Lach fotografie.

183197101_105757148347948_62010671224259

Georgia Marie Copywriting van Eva Vanderwaeren (IG: @georgiamarie_copywriting, georgiamarie.be) is Eva als freelance copywriter. In die hoedanigheid schrijft ze met plezier voor je bedrijf: de blog, de nieuwsbrief, sociale media, de content voor de website, perscommuniqués … Ze is bovendien gediplomeerd SEO copywriter: tekst achter de website waardoor je hoog (blijft) ranken in zoekmachines als Google. Eva leest ook graag je teksten na.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com).Eva heeft me voor de voorstellingen van Spamalot leren tapdansen (nu ja) en daar ben ik haar erkentelijk voor. Mocht ik jonger zijn geweest dan zou ik voor Eva voluit gaan, ze is geweldig getalenteerd en let maar op, je gaat van haar als schrijfster nog horen. We deden na Spamalot ook nog samen de productieleiding voor de musical I Love You Because en we zitten vaak naast elkaar tijdens de raden van bestuur bij Mithe. Eva is de zus van Kim Vanderwaeren (zie Ateljée Josée). Zie ook Georgia Marie Blog.

Logo Eva.jpg

EN DEZE GAAN NATUURLIJK OOK GEWOON DOOR ...

2romance van Elien Boermans en Dave Elli (FB/IG: @2romancemusic, Spotify: 2romance, 2romancemusic.com) brengt ‘live music for àll celebrations’. 

Connectie: Dave is een van die neefjes van mij die van wanten weet (zie ook Frimout). Elien is zijn grote liefde en bestiert met veel liefde haar eigen huis Pien. (zie aldaar).

2romance.jpg

atelier Zin van Lien Poffé (FB: @atelierzin, IG: atelier_zin, atelierzin.be) is ‘een ont-moetingsplek voor mind, body & soul. Je kan er terecht voor creatieve workshops, individuele psychotherapie bij klachten gerelateerd aan stress, vermoeidheid en pijn en voor groepsworkshops’. atelier Zin is de opvolger van Maison Feliz, homemade happiness. 

Connectie: Lien is een erkend gedragspsycholoog en een ex-collega van mij met wie ik als hoofdverpleegkundige bijzonder graag heb samengewerkt, wie runden samen een (inmiddels opgedoekte) afdeling gerontopscychiatrie binnen de Zorggroep Sint-Kamillus (FB: @sintkamillus, kamillus.be). Ze is ook expert in mindfulness.

Atelier Zin.png

Ateljée Josée van Kim Vanderwaeren (IG: @ateljee.josee) naait, haakt en breit in Leuven.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Ik heb Kim leren kennen als de leading lady van de kostuumcrew voor de musical Spamalot in 2018, waarin ik zelf de rol van Lancelot speelde. Sindsdien kruisen onze paden geregeld en ik verbaas me geregeld over haar ongelofelijke creativiteit. Kim is de zus van Eva Vanderwaeren (zie Georgia Marie Blog). 

logo_IG_ateljeejosee.jpeg

Blos van Nausikaa Droste (FB/IG: @vzwblos, blosvzw.be) biedt musicalstages, vakantiekampen en kunst- en creaworkshops aan, luistert verjaardagsfeestjes op, zorgt voor muzikale omkadering van feesten en bedrijfsevents en werkt samen met scholen inzake muzische vorming, musicalprojecten en pedagogische studiedagen.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Ik zie Naus nog maar nauwelijks en dat is jammer want ik had voor haar een geweldige boon. Sinds ze weg is bij Mithe smijt ze zich volledig op haar eigen Blos. Ze is een schoolvoorbeeld van iemand die haar droom heeft weten te realiseren. We speelden samen bij Mithe in Company en The Full Monty.

logo-blos-transparant-zwart.png

De Rammenas van o.m. Ben De Coster (FB/IG: @derammenas, IG: de_rammenas, YT: De Rammenas,  derammenas.be) spelen covers van Nederlandstalige liekes – nieuw en oud, modern en oubollig, bekend en minder bekend, schlager en kleinkunst, pop en rock, zacht en luid, bewerkt of origineel … 

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). We kennen elkaar nog niet zo heel erg lang, Ben en ik, meebepaald van bij de Mithe-musical Avenue Q in 2016, maar telkens wanneer we samen zijn is het dolle pret. We zijn beiden dol op croque monsieurs en dat schept een band. In 2018 deden we samen ook Spamalot.

81340440_3373877209321310_64628102486242

Dropping Hearts van Evrard Valvekens, An Vandenbergh en mezelf (FB: @droppingheartscom, IG: droppinghearts1, droppinghearts.com), voorheen vzw Non-Profit Belgium, geeft bescheiden welzijnsinitiatieven volop overlevingskansen door logistieke en financiële steun.

Connectie: Evrard en ik zijn al bijna dertig jaar de beste vrienden. Ik ben peter van zijn dochter Evelyn en sinds een twintigtal jaar zijn we ook naaste collega’s als (nacht-) verpleegkundigen bij de Zorggroep Sint-Kamillus (FB: @sintkamillus, kamillus.be). An Vandenbergh was tot voor kort een collega in dezelfde instelling.

FacebookProfile.png

Eureka Letop/Die-’s-lekti-kus van (o.m.) Lucas Hermans (FB: @eurekaleuven, IG: eureka.tv, Pinterest: Eureka Leuven, YT: Eureka Leuven, eurekaleuven.be) heeft alles om leerstoornissen te ondersteunen. Een school, een diagnostisch centrum, een expertise centrum dat ADIBoeken en LeesVoor! verdeelt, vormingscentra, een uitgeverij  en meer.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Ik speelde met Lucas in Avenue Q en Spamalot. Verder werkte ik als showrunner met hem samen in Bare en Edges (allemaal Mithe). We zitten ook samen in de raad van bestuur van Mithe.

84276992_1550173741798545_43252698021017

Epiphony van (o.m.) Brieuc Van Kersschaever en Elmo Goossens (FB/IG: @EpiphonyBand, epiphony.be) zijn vijf jonge gasten die in 2018 hun passies voor musical en koormuziek, pop en jazz, harmonie en lanterfanterie hebben verenigd in een nieuw a capella-collectief. In 2019 wonnen zij de eerste prijs én de publieksprijs op het Univox-concours in Louvain-La-Neuve.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Brieuc en ik speelden samen in Avenue Q. Als showrunner werkte ik met hem in Bare en I Love You Because, beiden Mithe. Elmo debuteerde bij Mithe in Once Upon A Mattress en in die productie stond ook ik.

48367007_597554264023895_167930387883674

Equilibrium Tattoo van Inge Vanleene (FB: @equilibriumtattoostudio) zet tatoeages uitsluitend op afspraak.

Connectie: Collega nachtverpleegkundige bij de Zorggroep Sint-Kamillus (FB: @sintkamillus, kamillus.be). Inge is bijzonder. En hoewel we mekaar in feite nog maar net kennen (ergens van medio 2019) hebben we behoorlijk wat aan elkaar te vertellen. Dat is vreemd, want onze werelden liggen ontzettend ver uit elkaar. Maar Inge is creatief en bevlogen en dat boeit. Naast tatoeëren en geweldig veel met dieren bezig zijn maakt ze met haar partner zombiefilms die het in het milieu bijzonder goed doen. Ze is gespecialiseerd in speciale effecten (sfx artist).

74751_110940842405374_1193288782_n.jpg

Finnemuts & Mollemuis van Ellen Collin  (FB: Finnemuts & Mollemuis, IG: @finnemutsenmollemuis) verkoopt selfmade kledij. 

Connectie: (Ex-)collega verpleegkundige bij de Zorggroep Sint-Kamillus (FB: @sintkamillus, kamillus.be). Ellens creaties zijn altijd mooi en vaak hilarisch. We leerden elkaar een aantal jaar geleden waarderen als collega’s en dat maakte dat ik de handige naaister wist te introduceren bij Musicalcompagnie Mithe alwaar ze zich vooral tijdens de voorstellingen van Spamalot helemaal wist uit te leven in het ontwerpen en uitvoeren van de waanzinnige kostuums.

92381532_10158115429738158_9089712968135

Floorelli.com (floorelli.com) is de fotowebsite van mijn oudste dochter Floor.

Connectie: dochter dus. Floor studeert fotografie aan de LUCA School of Arts campus Sint-Lukas. Haar derde jaar volgt ze deels aan de prestigieuze École nationale supérieure des arts visuels (ENSAV) (gemeenzamer bekend als “La Cambre”). Het hoeft geen betoog dat ik Floor haar werk geweldig vind.

Floor profiel.jpeg

Frimout van (o.m.) Dave Elli (FB/IG @Frimoutband, Spotify: Frimout, YT: Frimoutband, frimout-band.be) is een zeskoppige band en  brengt zelfgeschreven Nederlandstalige popmuziek met hart en ziel. Frimout is vastbesloten om de Nederlandstalige popwereld verder te bestoken met frisse, aanstekelijke songs. Dat is een belofte die ze maken! Dave speelt er gitaar.

Connectie: Dave Elli, neef (Myspace: myspace.com/captainsixstring) . Dave doet wat ik altijd al graag had willen doen: hij is professioneel met muziek bezig. Naast verkoper bij muziekhandel Leo Caerts in Leuven is hij ook Studio floor manager bij Sixstring Studio in Aarschot. Hij heeft een relatie met Elien Boermans (zie huis Pien) met wie hij tevens het muzikale duo 2Romance (zie aldaar) vormt.

107497038_3169297413147548_3040109797660

Georgia Marie Blog van Eva Vanderwaeren (FB: @georgiamarieblog, IG: @georgia_marie_blog, georgia-marie.webnode.be) is een blog over burn-out. Dat is een heel erg serieuze blog ... Maar het zou geen Eva-blog zijn zonder een vleugje humor, ‘omdat humor nu eenmaal alles verteerbaarder maakt’. Check in het bijzonder ook de Instagram-pagina voor extra blogs!

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Eva heeft me voor de voorstellingen van Spamalot leren tapdansen (nu ja) en daar ben ik haar erkentelijk voor. Mocht ik jonger zijn geweest dan zou ik voor Eva voluit gaan, ze is geweldig getalenteerd en let maar op, je gaat van haar als schrijfster nog horen. We deden na Spamalot ook nog samen de productieleiding voor de musical I Love You Because en we zitten vaak naast elkaar tijdens de raden van bestuur bij Mithe. Eva is de zus van Kim Vanderwaeren (zie Ateljée Josée).

90846179_228026458575701_657025930948404

huis Pien. van Elien Boermans (FB/IG: @huispien, huispien.com) is ‘een plaats vol interieurcharmeurs ...van handcrafted wallhangings tot lightning.

and ... don't forget °wink° Élke rede een goéde reden om een 'huis Pien' cadeau te geven! °knipoog°’.

Connectie: de muze van Dave Elli (mijn neefje, zie Frimout).

77064647_110280440442303_911054393318362

Jáquima Ranch van Luc Mues (FB: @jaquimaranch, jaquimaranch.com)

is een kleine vereniging die clinics organiseert rond horsemanship en ranch- en cow-work.

Connectie: Collega nachtmedewerker in de Zorggroep Sint-Kamillus (FB: @sintkamillus, kamillus.be). Om de zoveel tijd wil het lot dat Luc en ik samenwerken op dezelfde afdeling en dat is eigenlijk altijd prettig. Ik heb zoveel te leren van deze ex-camionneur, ex-tapper (op de Oude Markt in Leuven) en paardenkenner (hij wil het zelf niet zo gezegd hebben), al was het alleen al maar op het gebied van muziek. Maar hij kan op zijn beurt ook veel van mij opsteken, niet in het minst over het Leven en hoe het te leiden.

44660640_319213812195700_940505264098902

Lach Fotografie van Liesbeth Selleslach (FB: @Liesbethselleslachfotografie, IG: lachfotografie, lachfotografie.be) stelt het zo: “Let's photograph happy stuff!”

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Liesbeth en ik acteerden in Company, City of Angels en waren zelfs een stel in Once Upon A Mattress, de enige keer dat we écht samen voor Mithe speelden. We collaboreerden later nog eens in de herneming van RENT, ik toen als co-showrunner.

17990366_1819170821736653_83085305226688

Leen Doms Make-up & styling van - hoe kan het ook anders - Leen Doms (FB: @LeenDomsMakeupStyling) doet aan makeup in alle soorten en maten: hairstyling, bruids-makeup, theater-makeup, foto-shoot, kindergrime, you name it. Leen verzorgt ook workshops ter zake.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com) Leen en ik lopen elkaar meermaals per musicalseizoen tegen het lijf en dat is altijd prettig. Dat komt omdat ze naast actrice bij Mithe sinds 2015 ze er ook de chef make-up is. We speelden samen in Once Upon A Mattress en Avenue Q en ik werkte met haar als productieleider in RENT en Bare (zij als actrice) alsook Edges (waarvoor ze de make-up deed). Als acteur werd ik in Spamalot door haar met veel liefde geschminkt. Zie ook Straal - Coaching and more.

16665777_419186341751305_183133179677619

Musicalcompagnie Mithe van Kristel Lamerichs en Pieter-Jan Martens (FB/IG: @musicalcompganiemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com) heeft zich ten doel heeft gesteld om kleinschalige musicals te promoten en kinderen, jongeren en volwassenen via de musical-s-cool met wekelijkse lessen, workshops en kampen te laten participeren aan dit genre.

Connectie: spelend lid en bestuurslid. Nog voor Mithe bestond zat ik in 2007 al bij het gezelschap van danscentrum Aike Raes dat later zou uitgroeien tot Vlaanderens eerste echte Musicalcompagnie. Dat Mithe mijn leven een deftige draai in de goede richting heeft gegeven is een understatement. Zie ook Local Coaching Leuven.

44313006_2008074229232023_37608392961441
Musicalcompagnie Mithe

Nite Spirit van (o.m.) Jan Vander Kuylen (FB: @nitespiritband, nitespirit.be)  brengt covers van alle genres en voor elke leeftijd. Eigen nummers van de hand van Jo Swinnen komen eveneens aan bod.

Connectie: Mechelse neef. Het is Jan geweest die in feite mijn alterego Justin Elli gestalte heeft gegeven, heel vroeg in de jaren tachtig al, op zijn zolderkamer in Mechelen. En het is ook Jan en zijn familie die die legende tot op de dag van vandaag levend houdt (meer over Justin Elli in de Further reading-sectie: “Wat de toekomst ook zal brengen, schoonmoeders zullen er altijd zijn.* en ik zal altijd blijven prutsen.”). Jan is al ongeveer zijn hele leven lang een begenadigd bassist.

24860_348922381550_4445926_n.jpg

Sing2ACT van Joris Coninx (FB: Sing2ACT, IG: @Sing2act, YT: Sing2ACT, sing2act.be) helpt mensen aan de hand van zangtechnieken en “Acceptance and Commitment Training(ACT)” acceptatie te vinden in hun leven.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Van 2014 alweer is het geleden dat ik Joris leerde kennen toen we samen Once Upon A Mattress deden. Daarna speelden we ook nog Avenue Q (Joris in een hilarische rol als een van de Bad Idea-bears en vooral als Trekkie Monster - hem op het lijf geschreven) en Spamalot en als productieleider werkte ik met hem samen in I Love You Because.

96861813_142516194003229_529731770974942

Straal - coaching and more van Leen Doms (FB: @straalcoachingandmore, straal-coaching.be) ‘helpt je in je persoonlijke groei door je zelfinzicht te ontwikkelen en je zelfvertrouwen te versterken. Motto: Wordt de beste versie van jezelf!’

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Zie ook Leen Doms Make-up & styling.

26195651_383160262108082_524723604795102

Vocal Coaching Leuven van Kristel Lamerichs (FB/IG: @vocalcoachingleuven, YT Vocal Coaching Leuven, vocalcoachingleuven.com) biedt zanglessen, groepslessen zang, piano & notenleer aan. ‘Hands on, recht op het doel, zonder onnodige omwegen!’

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com). Kristel is degene die Mithe stichtte en daar was ik van dag één bij betrokken. We zien elkaar minstens maandelijks, vaak veel meer. Op artistiek vlak werkte ik als acteur met haar (zij als vocaal leidster) in Merrily We Roll Along, I Love You, You’re Perfect Now Change, Company, City of Angels, The Full Monty, Avenue Q en Spamalot. We zetelen samen (zij als artistiek leider) in de raad van bestuur van Mithe. Ik heb ontzettend veel aan Kristel te danken, op het gebied van kansen die ik heb gekregen maar ook met betrekking tot mijn persoonlijke groei.

30442631_1287781434658760_21362963577055

Talentvol Leven is het kantoor van Kristof Bliki (talentvolleven.be). Kristof is erkend KernTalentenanalist. Talentvol Leven biedt een uitgebreide, diepgaande analyse met eerlijke resultaten in een correcte, vertrouwelijke sfeer met aandacht voor respect en open dialoog.

Connectie: Musicalcompagnie Mithe (FB/IG: @musicalcompagniemithe, YT: Musicalcompagnie Mithe, musicalcompagniemithe.com) Het was Mithe’s The Full Monty in 2013 die Kristof en mij bij elkaar bracht en sindsdien is de toon gezet: als Kristof en ik samen zijn is het altijd een beetje feest. We hebben sindsdien niet meer samen op de planken gestaan, maar gelukkig komt daar in 2021 verandering in: samen met o.m. Marc Derwa (ook Full Monty!) gaan we  Le Prénom spelen onder de vlag van het kleine gezelschap 2Much2Soon.  

definitief-hoofding.jpeg

Wool for Millicent van Kat Lauwers (FB: Wool for Millicent, IG: @woolformillicent, woolformillicent.com) maakt gebreide (Alpaca! Mohair! Merino!) kleding in een eenvoudig en verfijnd design en maakt van sociaal en ecologisch verantwoord ondernemen een punt.

Connectie: aangetrouwde nicht.

.  

23231394_497807913927990_160260280279100
bottom of page