top of page

Joost Elli acteert vanaf 2006 bij Musicalcompagnie Mithe, waarvoor hij ook stukken, al dan niet in samenwerking, vertaalt. Sinds 2015 is hij er bestuurslid. Als toneelacteur speelt hij bij het kleine gelegenheidsgezelschap 2Much 2Soon.

 

In 2021 verschijnt zijn boek over de tv-reeks De collega’s, waarvan hij ook een drietal podcastafleveringen maakt (overal onder de titel Just keep going te vinden, waaronder hier op Spotify). Pogingen tot uitgeven brachten voorlopig niks op (tot groot onbegrip bij enkele fans van overal te lande). Meer over hoe u het boek toch (bijna of helemaal gratis) leest vindt u hier (scroll naar onderaan het artikel).

 

Op muzikaal gebied werd zijn bewondering voor de Amerikaanse tv-schilder Bob Ross in datzelfde jaar bestendigd met de single Happy Little Accidents (Spotify-link), meer informatie leest u hier). Dat avontuur kreeg zomer ’22  niet zonder succes een vervolg met het nummer Telkens als je naar ons komt, onder meer te beluisteren op Spotify, te bekijken op YouTube (of hier op deze site), met een prachtige videoclip van Evrard Valvekens en te koop in de iTunes Store (99 cent).

 

In juni ’23 speelt hij met Mithe in de musical 9 to 5, als de seksistische Mr. Hart, wat op groot applaus onthaald wordt. Enkele maanden later staat hij in oktober opnieuw met 2Much 2Soon op de planken met het gesmaakte L’Amuse (foto’s hier op de Joost Elli Creative Facebookpagina)

 

In december ’23 kondigt hij een pauze aan om zich te gaan richten op wat ideeën die al een hele poos in de koelkast liggen. Er staan enkele muziekcovers op stapel, een compleet nieuw nummer en andermaal een poging tot het afmaken van een roman.

 

Verder in de ideeëntrommel/wachtkamer:

 

- China - The Whole Enchilada (musical, eigen vertaling, mits enige actualisatie klaar)

- Betrayal (Harold Pinter) (toneel, eigen bewerking, klaar)

- J.P. Miller’s Days Of Wine And Roses (toneel, de Owen McCafferty-adaptatie, aan de vertaling bezig) 

- The Lost Weekend (Charles R. Jackson) (toneel, eigen stageplay maken, nog niet aan begonnen)

- Promenade (satire voor vier spelers, een ruime interpretatie van het programma op de Nederlandse NPO, meer info hier. Klaar, op maat van enkele bevriende acteurs, maar geen van de uitverkorenen wil het spelen.) 

 

Wie interesse heeft om die dingen mee levend te maken weet mij te vinden: joost.elli@icloud.com

 

 

Joost Elli werkt al ruim 30 jaar, waaronder een zestal jaar in de functie van hoofdverpleegkundige, als psychiatrisch verpleegkundige bij de Zorggroep Sint-Kamillus in Bierbeek, vooral met Korsakovpatiënten, de laatste jaren met geïnterneerde forensische cliënten. Hij leeft  met zijn inmiddels uithuizige dochters Floor en Truus in Leuven.

 

Lees meer in Further readingWat de toekomst ook zal brengen, schoonmoeders zullen er altijd zijn. En ik zal altijd blijven prutsen.

IMG_3422.jpeg
bottom of page