top of page

Joost Elli acteert vanaf 2006 bij Musicalcompagnie Mithe, waarvoor hij ook stukken, al dan niet in samenwerking, vertaalt. Sinds 2015 is hij er bestuurslid. Als toneelacteur speelt hij bij het kleinschalige 2 Much 2 Soon (voorheen Kos Smos). In 2018 richtte Evrard Valvekens samen met hem de vzw Dropping Hearts op waarbij hij tegenwoordig nog vooral betrokken is als losse medewerker. In 2019 bouwde hij met de organisatie (letterlijk) mee aan een kleine muziekschool van de vzw Piano Posso in de favelas van het Braziliaanse Fortaleza. 

 

In 2021 verscheen van zijn hand een boek over de tv-reeks De collega’s, waarvan hij tussendoor ook podcastafleveringen maakt (te vinden onder de titel Just keep going, op alle platformen, waaronder hier op Spotify). Zijn muzikaal eerbetoon aan de schilder Bob Ross werd in datzelfde jaar met de single Happy Little Accidents een feit. Dat muzikaal avontuur krijgt deze zomer nog een vervolg met de single Telkens als je naar ons komt. In oktober speelt 2 Much 2 Soon eindelijk Le Prénom, door corona ruim tweeënhalf jaar later dan voorzien. Voorjaar 2023 (mei/juni) treedt hij met Mithe aan als de onverdraaglijke, seksistische Mr. Hart in de musical 9 to 5In december 2023 staat, eveneens met Mithe,  China - The Whole Enchilada op het programma, dat hij vertaalde en ook zelf mee speelt.

 

Hij schrijft ook aan zijn memoires (werktitel: De dronkaard die ik niet wil zijn) en een onemanshow en hoopt in 2024 eindelijk zijn Nederlandstalige bewerking van Betrayal (Harold Pinter) als toneelstuk op te kunnen voeren. Ook met een Nederlandstalige vertaling van J.P. Millers Days Of Wine And Roses (de Owen McCafferty-adaptatie) wordt voorzichtig gestart. Hij droomt ervan ooit zelf een stageplay van The Lost Weekend  (Charles R. Jacksonte maken.

Hij werkt al ruim 29 jaar, waaronder een zestal jaar in de functie van hoofdverpleegkundige, als psychiatrisch verpleegkundige bij de Zorggroep Sint-Kamillus in Bierbeek, vooral met Korsakovpatiënten, de laatste jaren met geïnterneerde forensische cliënten.

Hij leeft  met zijn twee jongvolwassen dochters Floor en Truus in Leuven.

Lees meer in Further readingWat de toekomst ook zal brengen, schoonmoeders zullen er altijd zijn. En ik zal altijd blijven prutsen.

IMG_3422.jpeg
bottom of page