top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

De festivalmedewerker

zkv


Op het Amazing Thai Festival ontmoette ik sinds lang weer de festivalmedewerker. Een bijzonder personage.


De échte festivalmedewerker herken je meteen: hij is niet te groot, van middelbare leeftijd en vaak kalend. Hij heeft een tonnetje. Ik zou vanzelf een festivalmedewerker kunnen zijn. Alleen heb ik geen korte werkbroek, met minstens zes zakken.


De festivalmedewerker valt altijd op. Er zijn drie soorten: de discrete - die niettemin graag in zijn rol wordt bevestigd -, die van het opzichtige slag - gehaast en drukdoenerig - en de chagrijn - type speel-niet-met-mijn-voeten. Met de chagrijn wil je geen ruzie. Je herkent hem aan zijn walkietalkie en zijn sleutelbos. Dit is de hoeksteen, zo lijkt het wel: zonder de chagrijn geen festival.


De dames voldoen aan dezelfde beschrijving, alleen zijn ze meestal niet kaal. Bij uitstek doen ze gewichtig en kortaf. “Het is niet de bedoeling dat u zich hier amuseert, dat doe ik ook niet,” stralen ze uit. Bij de ingang maande er eentje mij aan: “Mondmasker opzetten, alstublieft!!” Het was een bevel, geen vriendelijk verzoek, de ogen rolden, alsof ze wilde zeggen: “Daar heb je er weer zo een, die zich beter voelt dan de rest.” Daar hoort dan ongetwijfeld een mompelend “niet met bibi” bij.


De festivalmedewerker pak je terug in de dranktent. Daar gaat hij door de mand. Daar moet hij, in semi-gevechtsuitrusting, rekensommen maken. Ook al is het rustig, de stress wordt geveinsd. De mentale beperking lijkt echt. “Eén Singhabier, één Pepsi en een Pepsi Max, die laatste ongekoeld en een mangosapje met rietje. Of liever: in een bekertje.”


Weer zo’n vervelende feestganger. Het zou zoveel leuker zijn met alleen maar artiesten. Maar tegen wie dan protserig doen? Zonder feestgangers gaat het festival niet door. Dan zitten we weer in lockdown. En dikt de festivalmedewerker gewoon verder aan. Is hij weer niemand.

2021, 04 juli, Heverlee (Amazing Thai Festival) (België). Foto: Bart Cloots.


Tot 7 september zijn de blog en de brievenpost even met vakantie.

Op deze site brengen we intussen wel de hele zomer lang op dinsdag en vrijdag een zkv (zeer kort verhaal). Meer over het zkv vind je hier.


Vind je deze post leuk? Geef hem een hartje!


Deze post delen op Facebook of Twitter? Dat is heel eenvoudig: klik op de knop linksonder en klaar. Een comment toevoegen is altijd leuk.

45 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Twee aan twee

Zwangere buik

Bijwerkingen

Comments


bottom of page