top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Pre-save mijn nieuwe single NU op Spotify

Op vrijdag 19 augustus breng ik een singletje uit: Telkens als je naar ons komt. Het is het verhaal van een pas gescheiden jonge vader in gesprek met zijn kleine dochter. Ze zitten samen, een van de eerste keren, op zijn appartement.

Vaders komen niet altijd even goed uit een scheiding en over papa’s die een goede co-ouder proberen te zijn gaat het maar weinig. Er is wat dat betreft schijnbaar heel weinig hulp voorhanden en misschien, om dat woord nog maar eens te gebruiken, is het wel gewoon taboe. Dat wil ik met dit plaatje graag onder de aandacht brengen.


Ik schreef het nummer meer dan twintig jaar geleden, vlak na mijn huwelijksbreuk. Ik ging door een bijzonder woelige periode, daarom ook liet ik het liggen, en wellicht was ik er toch met minder kleerscheuren uitgekomen mits de juiste hulp. Maar nu, zoveel later en met het geluk van de juiste mensen op het juiste moment opnieuw tegen te komen — dank je wel aan mijn neefje Dave Elli die het nummer in zijn Sixstring Studio producete en de muziek inspeelde — ziet mijn liedje dus alsnog het licht. En er blijkt, ook nu, nog maar heel weinig voor scheidende vaders te bestaan.


Het zou fijn zijn mocht dit plaatje wat op gang brengen. U kan mij daarin steunen door er massaal naar te luisteren. Spotify houdt rekening met allerlei algoritmes, te moeilijk om te begrijpen, maar hoe vaker het wordt beluisterd en vooral in hoe meer playlists het nummer wordt gezet hoe groter de kans dat het opvalt en op steeds grotere playlists terechtkomt. En so on. Dus heb je zelf een playlist en wordt die door wat mensen gevolgd, zet Telkens als je naar ons komt er dan in. Het kan een enorm verschil maken. Dus 19 augustus: luisteren, luisteren, luisteren.


U kunt nu al het nummer pre-saven op Spotify, dan staat het op 19 augustus automatisch in uw Spotify. Daarvoor klikt u hier. U vindt de pre-savelink ook bovenaan mijn Facebook-pagina’s (Joost Elli en Joost Elli Creative) en in de bio van mijn Instagram (joost.elli). En ook hier weer: voel u vrij om die link met een woordje uitleg erbij te delen.


Benieuwd wat dit wordt: 19 augustus, Telkens als je naar ons komt. Luisteren.Vind je het allemaal wel wat hebben? Geef dit bericht dan onderaan een hartje! Delen op Facebook of Twitter kan ook: klik op de knop linksonder en klaar.

Hoesontwerp: Vicky Bogaert, the untold (theuntold.be, FB/IG: @theuntold.be/@the_untold.be).


Telkens als je naar ons komt is vanaf 19 augustus natuurlijk ook gewoon te koop in de iTunes Store.

108 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Laat los

コメント


bottom of page