top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Leg je werk in de weegschaal

The Daily Elli 59


Wat je ook van plan bent, zorg àltijd voor een vaste baan. Voor het geld: financiële vrijheid hebben is een van de grootste plezieren die je jezelf kan doen. Al is het meer dan dat: het brengt rust en structuur, je ziet mensen, je komt (meestal toch) letterlijk buiten.


Kies je werk(omgeving) goed want je bent het gemiddelde van de zeven mensen waarmee je het vaakst samen bent … En je bent héél vaak op je werk. Je hoéft niet per se van je werk te hoùden. Je kan een spetterend leven leiden met het geld dat je verdient met een doodsaaie baan. Je moet er natuurlijk wel nog de energie voor hebben …

Werk evenwel nergens tegen je zin. Thank God It’s Friday is de meest zielige slogan ooit. Natuurlijk is het is overal wat. Het gaat erover wanneer je echt ongelukkig bent, je niks in  je baan kwijt kan, ze meer van je vraagt dan wat je terugkrijgt … maar je blijft erin zitten omdat het goed betaalt. Of omdat je ego bang is gekwetst te worden. Herinner u: niemand is met jou bezig. En er is werk zat. Als je je werk doet en je weet waarvoor je het doet en voor wie je dat doet, dan maakt je dat fundamenteel gelukkig. Als je dan toch moet gaan werken, zorg dan dat je wat doet dat je graag doet!


Conor Barnes, , Godfried Danneels, Austin Kleon, Hugh MacLeodVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

1 Comment


rie.janssens
Jun 28

Zo waar!

Like
bottom of page