top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Ga gedachtenlezen

The Daily Elli 29


Hoe vaak niet probeer je vooral toch tegemoet te komen aan de verwachtingen van mensen? Of ben je bezig met het aanpakken van andermans problemen? En schiet anders gezegd het maken van keuzes, op basis van je eigen waarden en prioriteiten, erbij in?


Waarom je dingen doet of laat is tamelijk belangrijk. Archimedes beschrijft in zijn boek Retorica drie factoren die het handelen of juist niet handelen bepalen: denken, voelen en doen. Bij dat laatste heeft hij het over het begrip ethos: wie wil jij zijn, wat waardeer jij?


Kijken is altijd een goed idee. Let wel: kìjken, niet per se willen veranderen. Het gaat over gewoontedenken bestuderen, om na te gaan in welke mate ze je jouw verlangde zijn al dan niet dienen?


Ga eens na waarover je bij jezelf tevreden bent? De dingen die jou de richting in helpen de persoon te zijn die je wil zijn … Wat dacht je zoal het laatste uur? En hielp het bij je wil zijn? Of remden die gedachten eerder? Weten welke gedachten je problemen veroorzaken is meer dan een handigheidje. Het zijn immers de gedachten die we hebben die onze toekomst gaan bepalen. Maar nog veel belangrijker is: wat bracht je vooruit? En neem daarvan met vreugde acte, want dit is het waarmee je verder wil: doe meer van wat goed voor je is!


Paul Koeck, Louise HayVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


17 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Laat los

Yorumlar


bottom of page