top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Leg de lat net juist

The Daily Elli 58


‘De lat’ is een tweesnijdend zwaard. Tip 1: leg de lat voor jezelf niet al te hoog. Er zijn al genoeg mensen die geplaagd worden door het dwaze idee wie ze wel zouden moeten zijn (en met alle rigiditeit en persoonlijke regelitis die daar bijhoort). Het hoeft allemaal niet zo nodig ‘super’ te zijn. En dat is fijn. Het maakt dat ik mij verder bekwaam waar ik goed in ben en dat brengt rust. Ik doe het voor mezelf. De dagen vliegen voorbij en dankzij de routines die ik erop nahoud verzet ik bergen werk.


Tip 2 (anderzijds): gaat het over wat er buiten mezelf gebeurt en op mij afkomt, dan mag de norm best wat meer omhoog. De lat dus wat hoger. Eigenlijk komt het er dan op neer dat alleen wat ‘fantastisch’ is mijn welgemeende aandacht verdient. Dan nog glipt er meer meuk dan me lief is door het net. Het hoger leggen van die norm boost mijn gevoel van eigenwaarde. Of andersom: vermijdt het dat mijn gevoel van eigenwaarde een deuk krijgt. Het is verrassend hoeveel tijd er vrijkomt die dan weer kan worden opgevuld met dingen die weleens geweldig zouden kunnen uitdraaien. Want dat is wat lege tijd als grote troef geeft: potentieel!


Louise Hay, Jim Loehr & Tony SchwartzVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


8 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page