top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Laat los

The Daily Elli 53


Hoe laat je iets nu eigenlijk los? Gewoon 'niet meer aan denken' is geen realistische optie, aangezien ons brein nooit stopt met denken. Ons brein heeft namelijk geen rem. Maar wel een stuur!


We hebben verrassend veel controle over waar we onze gedachten op richten. Het is zinloos om jezelf te blijven kwellen met eindeloze gedachtepatronen over zaken die buiten je macht liggen. Maar je kunt wel bewust kiezen waar je aandacht aan besteedt, en daar ligt de sleutel. Het is verbazingwekkend, maar we hebben daadwerkelijk de macht om onze gedachten te kiezen. Hoewel het soms lijkt alsof gedachten ons overkomen, maken we wel degelijk een bewuste keuze. En dus kunnen we ervoor kiezen om ze te negeren of te veranderen. De oplossing begint met je te richten op wat je wél kunt beïnvloeden, en dat is loslaten. Dit betekent actief sturen en invloed uitoefenen op je gedachten.


Onthoud dat gedachten de enige werkelijkheid zijn waarmee we te maken hebben, en dat ze kunnen worden veranderd of genegeerd, zonder dat we ze moeten bestrijden. Het vergt wel aandacht en oefening, maar net zoals je positieve gedachten over jezelf kunt negeren, geldt dat ook voor negatieve gedachten.


Pieter Frijters, Louise Hay


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).8 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page