top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Laat je dierbaren weten dat je van ze houdt

The Daily Elli 53


Mensen die zelden of nooit familie of vrienden zien maken 39% meer kans om eerder te sterven. (BMC Medicine).


Ook al ben je van het introverte type: een normaal mens heeft reflectie van anderen nodig. Alleen krankzinnigen kunnen leven met de gedachte dat zij Napoleon zijn, of de paus … en dat zij het allemaal altijd het beste weten.

Wie omgaat met anderen kan kritiek verwachten. Dat hoort nu eenmaal bij dat menszijn bij. En precies daarom moet je nu en dan positieve interactie hebben, met mensen die je waardeert. Die je nu en dan zeggen: wat je daar deed, of wat je toen zei, dat was goed. Wie niet krankzinnig is heeft zoiets nodig. Je moet feeling kunnen hebben met je medemens. Je moet niet alleen willen staan. En dat werkt natuurlijk in twee richtingen: complimenteer vaker! Vertel je dierbaren hoe slim, mooi of aardig ze zijn. Want vaak zien ze het zelf niet. Help ze. Het is geen pleasen, het is een daad van moed en optimisme. Bel ze als je aan ze denkt.


Als je nog één uur te leven had en maar één iemand mocht opbellen wie zou dat dan zijn? En wat zou u zeggen? En waar wacht je nog op? (Stephen Levine)Conor Barnes,  Patricia Ryan Madson, Etienne Vermeersch


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


26 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

2 comentarios


rie.janssens
22 jun

Is een brief schrijven ook goed?

Me gusta
Joost Elli
Joost Elli
23 jun
Contestando a

Zeer goed!!

Me gusta
bottom of page