top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Laat het zijn (vergeving is het antwoord)

The Daily Elli 52


Psychopaten hebben niemand nodig. Normale stervelingen halen uit het goed behandelen van anderen juist genot. Alleszins het omgekeerde, met iemand op voet van oorlog leven, wringt bijna altijd.


Aan het verleden valt weinig te verhelpen. Bedenk dat wanneer je door deze of gene wat werd aangedaan dit meestal ook maar gewoon met de beste bedoelingen was en dat die dat ook maar deed met de kennis die hij of zij toen had. Laat wondes niet eindeloos etteren. Ga bijleggen, beter nu, op je sterfbed heb je andere dingen aan je hoofd. Vergeven is niet een oogje toeknijpen, het is loslaten, opgeven. Closure. Wie zich wil bevrijden van het verleden zal moeten vergeven. Alles en iedereen. En begin bij je grootste rivaal: je aartsvijanden de hand reiken brengt een ongelooflijke rust.


De ene vergeving is de andere niet, maar er voor openstaan, de overweging maken, is al een hele stap naar opluchting. Iedereen verdient een tweede kans en vaak nog veel meer. Misschien moet je beginnen bij je meest hardnekkige vijand: jezelf.Scott Adams, Louise Hay, Serge Simonart


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


17 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page