top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Koppel je los van techniek

The Daily Elli 51


De constant aanwezige technologie houdt ons steeds voortdurend geconnecteerd. Natuurlijke rustpauzes dreigen daardoor voorgoed uit ons leven te verdwijnen. Zonder herstel nu en dan kom je onherroepelijk in de problemen. Niets doen is schaars goed geworden. Want ga maar na: terwijl je denkt te zitten herstellen ga je toch weer die telefoon aandacht geven (hetgeen de facto een vorm is van presteren).


Door regelmatig een pauze in te lassen kunnen we ons later weer vol overgaven op ons werk en onze omgeving storten. Geen verbinding hebben is zalig: geen internet, geen tv, geen telefoon. Geen mensen ook. En als het even kan gedurende een enigszins lange ononderbroken eenzaamheid.

Natuurlijk gaat het allemaal om ons mensen onder mekaar. Maar nu en dan stilte, letterlijk, is een fantastische speeltuin voor je geest.’ Ontkoppelen’ werpt je terug op je creatieve kant: ga schrijven, tekenen, maak iets. Ga je eens als vanouds op iets concentreren, iets wat kennelijk volstrekt uit de mode is geraakt, al is het maar voor enkele uren. Het voedt de doorgaans sterk ondervoede spirituele energie. En vooral: het laat onze overvoede mentale en emotionele energie een beetje bekomen.


Jim Loehr & Tony Schwartz, Derek Sivers


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).10 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page