top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Houd je geldzaken op orde

The Daily Elli 47


Doe jezelf een plezier: houd je geldzaken goed op orde. Toegegeven, het is niet sexy, maar draai het even om: financiële zorgen zijn de bron van helse koppijnen.


(Wederom excuses voor het Engels, maar het staat wel in Van Dale) Gamechanger: maak een overzicht van àl je vaste kosten, tel dat bedrag bij elkaar op en deel het door 12. Dit bedrag zet je maandelijks op een aparte rekening opzij: vanaf nu is elke vaste kost gedekt (of die nu met één astronomisch hoog bedrag komt, of in 12 kleine beetjes).


Na je lichamelijk en mentale gezondheid is jouw persoonlijke economie je grootste prioriteit. Je inkomen, je investeringen, je woonst … zijn van meer belang dan je familie en vrienden en bij uitbreiding de stad, het land, de wereld. Als jouw persoonlijke economie namelijk sputtert dan leg je die last binnen de kortste keren bij de ander … en vaak nog het snelst en het meest bij je dierbaren.


De tering naar de nering zetten is niet lastig: het is nee zeggen de consumptiecultuur van koffiebars en hippe eettenten, dwaze trends en het nieuwste scherm. Wees mee maar kritisch: bijvoorbeeld voor de jaren 70 had nog nooit iemand van flessenwater gehoord.Scott Adams, Austin Kleon


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


5 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page