top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Doe iets ... wat dan ook (alhoewel)

The Daily Elli 22


Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet over druk-druk-druk.


Inertie, apathie, depressie, fatigue, kortom niet uit de voeten kunnen: bij welke vorm van initiatiefloosheid dan ook helpt maar één ding: het paardenmiddel genaamd Actie. Van wachten, nadenken en bijna doen komt niks.


Het gaat niet over je ideeën maar over het waarmaken van je ideeën. (Scott Belsky). Van actie komt reactie (Newton, 1687).  It’s the doings. (prof. Brian Little). En er valt altijd wel wat te doen. Geen mens die geen verdoken lijstje heeft van dingen die ‘eens een keer zouden moeten gebeuren’. Dus als het alleen nog maar gaat tussen suffen of toch maar wat gaan doen, kies dan voor het laatste. Pak een van die heidense karweien aan en de kans is groot dat je door blijft gaan.


Maak dat lijstje concreet, schrijf die rotklussen op. Al de rest is winst. De redenering is simpel: ontbreekt het je aan goesting in wat dan ook, doe dan iets waar je toch nooit zin in zal hebben. Toegegeven, het heeft iets contra-intuïtief: er zal namelijk altijd iets belangrijkers zijn te doen. Aan de andere kant: het feit dat die B-taken maar blijven sluimeren geeft ze waarde. In het andere geval was je ze al lang vergeten. En de zin om vervolgens weer iets te gaan doen dat er echt toe doet komt gewoon vanzelf. Dubbelwinst.


Tim Ferriss, Mel Robbins, Derek Sivers


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).18 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Is het waar?

Comments


bottom of page