top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Hou een to-dolijstje bij (maar overdrijf er niet mee)

The Daily Elli 46


Plannen is niet iets voor alleen onnozelaars. Al dient er steeds over te worden gewaakt dat plannen als zodanig slechts een hulpmiddel is. Plannen is geen activiteit. Voor plannen neem je even de tijd, maar het telt niet als ‘iets doen’.


Let op voor tools met tientallen toeters en bellen: ze houden je af van het echte werk. Ik heb de gewoonte alles wat in mijn hoofd voorbijkomt aangaande vragen of taakjes in te spreken op mijn telefoon. Een paar keer per week loop ik die ‘krabbels’ door (wees gerust, wat je zeker moet doen en steeds weer uitstelt vergeet je doorgaans niet).


Ik ben niet de grote fan van to-dolijstjes. Moest zo’n lijstje nu af en toe eens leegraken, maar dat gebeurt natuurlijk nooit. Met dat als premisse wordt het nuttiger: een to-dolijstje houdt mijn werkgeheugen meer vrij. Wat ik écht moet doen, dat weet ik. Het zijn die taakjes in de rand die kunnen wegen, die rekening die moet betaald worden, dat telefoontje … En het kan leuk zijn, daarvoor kan zo’n hippe app wel dienen, om een overzicht te houden op wat je allemaal verwezenlijkt. Nuttig in geval van gevoel van waardeloosheid. Doorstrepen is fijn!


Een to-dolijst kan nuttig zijn bij het opsplitsen van een monstertaak. Dan wordt het een werktuig, het maakt de stappen behapbaar. Je kan dan bij de gemakkelijkste beginnen: de start is dan genomen en dan komt de rest meestal vanzelf.


Amy Landino, Stephen S. IlardiVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


8 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page