top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

De zogeheten flow

The Daily Elli 17


Sorry voor het Engels. Eyeopener: goesting en, bij niet geheel onbelangrijkeuitbreiding, flow komen vaak pas na een tijdje. Wees voldoende lang bezig. Voor meditatie bijvoorbeeld geldt dat het vaak maar de laatste vijf minuten zijn die fijn voelen. Maar die kunnen niet zonder die tien minuten ervoor. De voorbeelden zijn legio: inzingen, opwarmen, het is de actie die je in de flow brengt, niet het denken erover.


Wachten op flow of flow verwachten verkleint net de kans dat die komt. Conditioneer jezelf om gewoon te werken, zonder flow. Of je nu zin hebt of niet. Meestal komt de flow komt dan als een verrassing. Zorg bovendien voor een gevoel van hoogdringendheid. Een hoog ritme en succes lijken nauw met elkaar verbonden te zijn. Om dat ritme te bereiken, moet je actie ondernemen en consistent blijven werken. Hoe meer snelheid je ontwikkelt, hoe sterker je drang wordt om nog sneller en meer te bereiken. En dan beland je in de flow.


Het overpeinzen waard: flow is een symptoom van het werk dat we doen, niet de oorzaak ervan. (Seth Godin) Negeer ‘als’ en ‘pas dan’.Tim Ferriss, Seth Godin, Brain Tracy, Geert Verschaeve


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


10 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Dagdromen

Comments


bottom of page