top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Hou de touwtjes in handen

The Daily Elli 45

Er is iets met de uitspraak ‘een geregeld leven’ leiden. Regelmaat is goed, zelfs gezond. Alleen komt het er natuurlijk wel op aan wie of wat jouw leven regelt. Besef dit: vrijheid is je hoogste goed en je moet er soms flink om strijden. Want er zal altijd wel ‘wat tussenkomen’.


Het gaat hier niet over ‘vrijheid, blijheid’. Je hebt natuurlijk je verantwoordelijkheden te nemen. Je moet gaan werken en als je die hebt voor je kinderen zorgen (dat kan misschien wel de enige reden zijn waarom je moet gaan werken, maar doe het dan ook, wees geen lafaard). Maar je kan ook kiezen wèlk werk je doet. Of hoeveel je werkt.


Verplicht jezelf ertoe energie en tijd over te houden voor ervaringen. Waak over je tijd en zorg dat je dingen samen kan doen met van wie houdt. Avonturier (een cursus volgen kan ook spannend zijn), reis. Gelukkig ben je als je kan zijn wie je bent. Als je functioneert zoals je graag functioneert, niet gehinderd door regelitis en andere zin die je creativiteit, in welke vorm dan ook, in de weg staat. Ga niet voor het grote geld, ga voor de regie.


Serge Simonart, Christine Van Broeckhoven


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


13 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page