top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Heb een hobby!

The Daily Elli 42


Passie en hobby worden weleens door mekaar gehaald. Je kan het zo zien: passie is iets wat je moét doen. Nochtans is het hebben van een hobby even essentieel.  Dat klinkt als tsjeverij. Maakt niet uit, laat ons het houden op: voor je zogeheten psychisch welzijn moet je beide hebben.


Wat is er moeilijk aan het hebben van een hobby? De zinloosheid ervan. Het gaat alleen om jou, je hoeft er niks mee te verdienen en je hoopt er niet bekend mee te worden of te scoren. Je hebt ze, en hier komt-ie, alleen maar omdat je er gelukkig van wordt.


Het valt op hoe weinig mensen een hobby hebben. Het is de ultieme vorm van zelfzorg, een tikje egoïstisch zelfs. Het is nochtans dat hippe Herstel, met grote H. En het valt nog meer op hoe veel mensen niet eens weten wat precies ze als hobby zouden willen hebben. Het is nochtans simpel: zet je nieuwsgierigheid op max en volg je instinct. Waar je blijft hangen, over gaat lezen en niet meer kan stoppen erover te denken, dàt is het. Doe dan de lakmoesproef: gééft mijn hobby me alleen maar? En néémt ze daarentegen ‘niets’ van mij? Nu zijn we er.Scott Adams, Austin Kleon, Mel Robbins


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Glimlach

Comments


bottom of page