top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Glimlach

The Daily Elli 39


Wanneer mensen zich goed voelen, verschijnt er vaak een glimlach op hun gezicht, en het omgekeerde is ook waar: het glimlachen zelf kan mensen gelukkiger maken. Zelfs als de glimlach nep is en je er niet bewust van bent, kan het goede gevoel dat het teweegbrengt nog een tijdje aanhouden, zo blijkt uit onderzoek.


Als je jezelf wilt opbeuren, gedraag je dan alsof je gelukkig bent. Hoewel het misschien niet altijd makkelijk is, kan zelfs het simuleren van een glimlach wanneer je in een slecht humeur bent, de chemische processen in je hersenen activeren die geassocieerd worden met geluk. Het is een vorm van 'fake it till you make it'. Bovendien draagt het glimlachen bij aan een positieve interactie met de wereld om je heen. Als je glimlacht naar mensen met wie je oogcontact maakt, zul je merken dat velen terug zullen glimlachen. Probeer het de volgende keer als je je neerslachtig voelt: door regelmatig te glimlachen, kunnen de feel-good chemicaliën in je hersenen uiteindelijk vrijkomen, zoals je zou willen.


Als extra voordeel maakt glimlachen je ook nog eens aantrekkelijker voor anderen. Er is zelfs onderzoek naar gedaan: de meest aantrekkelijke glimlach verspreidt zich geleidelijk, over meer dan een halve seconde, en gaat vaak gepaard met een lichte buiging van het hoofd. Tip: Als je het niet prettig vindt om een glimlach te veinzen, probeer dan om te gaan met vrienden die van nature grappig zijn.Scott Adams, Patricia Ryan Madson, Geert Verschaeve, Richard Wiseman


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).8 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ga voor groen

1件のコメント


rie.janssens
6月09日

Glimlachen is incompatibel met norsheid!

いいね!
bottom of page