top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Ga iets maken

The Daily Elli 33


Creëren is zo ongeveer de beste remedie tegen zowat alles wat naar negativiteit neigt. Het maakt niet uit wat: ga iets maken. Vind zelf wat uit of zet een bouwpakket in elkaar.


Een mens kan geen twee dingen tegelijk doen: je kan niet boos zijn of piekeren terwijl je door iets benomen bent. Kijk naar je mentale processen en dan weet je dat er bepaalde situaties zijn die gevaarlijker zijn voor je emotionele welzijn. Verveling is er daar een van: mensen zijn op hun slechtst wanneer ze niks om handen hebben.


Je hoeft geen kunstenaar te zijn om te creëren. Kunstenaars heten tegenwoordig trouwens makers. Dat is op zichzelf geen slecht idee. Alleszins kan het kloppen dat niet alles wat gemaakt is door een zogeheten kunstenaar kunst is. Er zijn maaksels bij, niet meer dan dat. Een creatief leven werpt een nieuw licht op de dingen. Met een uur per dag leid je al een creatief leven. Beeld je niks in: de meeste kunstenaars zijn niet meer dan drie uur per dag aan de slag. Je kan niks fout doen:  zie je jezelf als een kunstenaar en je maakt ‘slechte kunst’ dan ben je alleszins al een kunstenaar. Een slechte, dat is waar, maar wel een echte.Julia Cameron, Austin Kleon


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).7 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page