top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Ga iemand zien

The Daily Elli 31


Voor de meeste mensen is uitgaan er te veel aan. Alleen is het zo fijn mooie mensen, letterlijk en figuurlijk, te ontmoeten of te leren kennen. En let er maar eens op: de meeste uitjes draaien heel goed uit. Het kost alleen helaas zòveel moeite … En ze zijn gauw vergeten.


Buitenkomen maakt de dingen beter. Als je mensen gaat ontmoeten blijken de meesten plots te deugen. (Rutger Bregman) Af en toe een praatje maken met mensen met dezelfde interesses is niet zinloos. Een goed contact met gelijkgestemden, gelijkgezinden, brengt rust. Soms lossen ze onoplosbare existentiële vragen op: “wat is mijn doel?” of “waarom besta ik?” Er komt nochtans meestal geen antwoord. Ze inspireren, maken bijvoorbeeld een ander soort van leven het overwegen waard.


Isolement is voor de mens onnatuurlijk. Langdurige afzondering is de straf van gevangenen. Bij een paar dagen zonder menselijk contact stijgen de stresshormonen, dalen energie en stemming en raken zelfs biologische processen in de war.’ Yes’ is de lijm tussen ons. Delen, van wat dan ook, is een eeuwenoude strategie voor welbevinden. Geen zin om naar buiten te gaan? Bingewatch dan  eerst Live to 100: Secrets of the Blue Zones s op Netflix. Maar dan wel naar buiten.


Conor Barnes, Stephen S. Ilardi, Patricia Ryan MadsonVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Laat los

Comments


bottom of page