top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Doe niet aan druk, druk, druk

The Daily Elli 27


Mensen die druk doen zijn storend: ze doen vervelend en ze zijn meestal onproductief. Het is een vorm van luiheid.


Drukdoeners doen en denken maar wat. En ze gebruiken vaak dat drukzijn als excuus voor het uitstellen van die enige echt belangrijke taak. Of, andersom, om die zeurende kleine klusjes toch maar te blijven opschorten.


Gebrek aan tijd is gebrek aan prioriteiten. (Tim Ferriss) Het voelt bijna als vanzelfsprekend de wereld te vertellen hoe druk we het hebben: ‘ik heb geen tijd’ is het vaakst ingeroepen excuus als het gaat om dingen die ertoe doen niet te doen. ‘Kijk eens wat een rijkelijk gevuld leven dat ik heb’, ziet het er op de sociale media uit. De smartphone is het ultieme excuus om altijd bezig te blijven. En het gaat altijd over bevrediging: van de ander dan wel van jezelf. Wie altijd druk is, hoeft ook niet te voelen. Carrièretijgers, om maar wat te noemen, ontlopen niet zelden hun innerlijke zijn, om nog maar te zwijgen van hun maatschappelijke en vaak ook familiale verantwoordelijkheden.


Houd je bezig met wat voor jou de belangrijke zaken zijn en vergeet de rest. Probeer harder. Plan een rustdag in de week. Steek desnoods eens ergens een tandje bij. Geen tijd hebben voor dingen die belangrijk voor je zijn is een excuus. Dat is het. Gooi overboord wat hinderlijke en onbelangrijk is: druktemakers bijvoorbeeld.


Tim Ferriss, Amy Landino, Geert VerschaeveVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).25 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

2 Comments


Koen Vandenborre
Koen Vandenborre
May 27

Ziet er een interessant stukje uit, ga het zeker eens lezen als ik tijd heb.

Like
Joost Elli
Joost Elli
May 27
Replying to

Luilak!

Like
bottom of page