top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Is het waar?

The Daily Elli 48


Wat je kiest te geloven wordt jouw waarheid. Het loont dus om bij onprettige gedachten na te gaan of ze waar zijn of niet.


Energie besteden aan mensen en situaties die we niet kunnen veranderen is tamelijk zinloos. ‘Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen.’ Investeren in dingen die je wel kan veranderen is nuttig. Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. (Reinhold Niebuhr). Derek Sivers formuleert in Hell Yeah or No bij een slechte gemoedstoestand de volgende vragen: Heb ik fysieke pijn of is er gevaar? Nee. Ik heb mentale pijn, maar die heb ik alleen maar als ik me dingen verbeeld of dingen herinner. Niets ervan is echt. Als ik de mentale marteling die ik mezelf aan doe opzij zet, is dit fysieke moment het enige dat echt is. Is het zo erg? Nee. Het is niet perfect, maar niet verschrikkelijk. Ik kijk om me heen en besef dat ik niet in de hel ben. Het is een leuke plek, met mooie bomen en lekker eten en er zijn aardige mensen.


De mentale angst is daarmee doorgaans niet weg. Maar deze vragen herinneren je er wel aan dat de pijn in je hoofd zit.


Louise Hay, Jim Loehr & Tony Schwartz, Derek Sivers, Mel Robbins


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


14 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page