top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Denk eens aan je sterfbed

The Daily Elli 19


De meeste mensen weten niet precies waarom ze doen wat ze doen. Ze drijven mee, op de waan van de dag. Nochtans is weten, en wel nu, waarom je wat doet tamelijk belangrijk. Om niet te zeggen essentieel. Want je leven is zo voorbij.


Vele mensen streven vooral het leven na dat ànderen willen dat ze leven. En de meesten zijn zich daar zelfs nauwelijks van bewust. Maar dan is er het sterfbed. En is er dat besef, de spijt. Mochten ze herbeginnen dan hadden de meeste mensen op zijn minst een aantal dingen anders gedaan.


‘Leef je droom’ klink nogal goedkoop, toch zit er veel waarheid in. Het loont de moeite, ongeacht de levensfase waarin je zit, na te gaan of je wel op het goede spoor zit. En een van de meest bepalende vragen die je kan stellen betreft je beroep: kies je voor een carrière of net niet, wil je aanzien of juist een low profile bestaan. Het maakt niet uit, maar er telt wel één ding: kies en omarm die keuze. Met de gevolgen die daarbij horen.


Let op: het kan je wat kosten, figuurlijk dan, denk aan je omgeving, je vrienden … Misschien moet je een aantal mensen loslaten … En onvermijdelijk zullen er mensen zijn die gaan beweren dat je ongelijk hebt en dom bent, dat je gek doet of juist je talenten vergooit. Wanneer je in elke vezel van je lijf voelt dat je iets moet proberen onderneem dan minstens één ernstige poging. Met de nadruk op ernstig. Doe het goed, op een verantwoorde manier, blaas geen bruggen op, beperk je financiële risico’s, voorzie tegenslagen. Maar doe het want de leegte die je anders later zal voelen is onverdraaglijk. Deal, op een volwassen manier, met wat erbij komt kijken.Hugh MacLeod, Derek Sivers, Geert VerschaeveVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


7 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page