top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Doe een deep clean

The Daily Elli 21


Los van de hype is opruimen gewoon een heel erg prettige bron van zelfstudie. Het is een soort van bloemlezing van wat je door de jaren heen allemaal hebt verzameld. Precies zoals het teruglezen in een dagboek vertellen je spullen je min of meer over hoe en waar je het leven hebt bewandeld om te geraken tot waar je nu bent. Je spullen zijn een soort van abstracte memoires.


Zoals mensen komen en gaan, kan je je ook ontdoen van je wat je bezit. Het is eigenlijk heel eenvoudig: laat alles - alles!- door je handen gaan en waar je je niet prettig bij voelt gaat weg.


Opruimen is vaak meteen ook een vorm van mental house cleaning. Het is kijken naar het verleden, vaak met pijn, spullen roepen emoties op. Maar alleen dan kan worden uitgekuist. Het is een vorm van ‘het verleden heeft geen invloed meer op mij’. Als een gedachte of een geloof je niet dient, gooi het dan weg, als dingen je niet langer dienen, dump ze dan.


Er is geen wet die zegt dat wanneer je ooit iets hebt geloofd dat je dat moet blijven doen, of dat je wat je ooit hebt gekocht je voor eeuwig moet houden. Bonus: je komt er al snel achter dat de beste dingen in het leven geen dingen zijn.


Louise Hay, Marie Kondo, Patricia Ryan Madson


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


13 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page