top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Dagdromen

The Daily Elli 14


Als je alles op het gebied van lichamelijke gezondheid goed doet maar toch niet volledig van het leven geniet, dan ligt de oorzaak meer dan waarschijnlijk bij je gedachten.


Een eenvoudige reactie daarop is om je te richten op positieve gedachten in plaats van op negatieve of deprimerende. Als je merkt dat positieve gedachten schaars zijn, probeer dan te dagdromen, over de mooie mogelijkheden die de toekomst zou kunnen bieden.


Het maakt niet uit of deze dromen realistisch zijn of niet. Ze hebben namelijk dezelfde kracht als goed gemaakte films die sterke emoties oproepen. Je lichaam en geest reageren op de beelden die je het meest in gedachten houdt. Je kan dus proberen die zoveel mogelijk positief te laten zijn. Omgekeerd geldt natuurlijk ook. Daarom is het belangrijk om blootstelling aan deprimerend nieuws te vermijden en om jezelf te omringen met positieve invloeden zoals muziek, boeken en films. Door jezelf in een fantasierijke gemoedstoestand te brengen, zul je merken dat je energie een boost krijgt. Verbeelding is de sleutel tot je houding: als je jezelf kan voorstellen dat je meer energie hebt, is de kans niet gering dat dit je ook overkomt.


Verwar dit dagdromen niet met het bedenkelijke positiviteitsdenken zoals dat door Norman Vincent Peale en konsoorten werd en wordt bedreven. Dat richt zich op het cultiveren van optimisme, hoop en veerkracht en is een stuk minder onschuldig. Dit dagdromen is slechts een trucje: wees er zuinig mee. Want vergeet nooit: wat je probeert te vermijden maak je net erger. Maar je kan altijd eens proberen.


Scott Adams, Tim Ferriss, Geert Verschaeve


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).
13 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

1件のコメント


rie.janssens
4 dagen geleden

Of hoe ik een MRI scan overleef...

いいね!
bottom of page