top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

De tijd gaat snel (besteed hem wel, en dus niet aan e-mail)

The Daily Elli 15


How you spent your days is how you spent your life (verschoning voor het Engels). Bij mijn grootouders hing onder de koekoeksklok een legendarische Bond Zonder naam-spreuk: de tijd gaat snel, besteed hem wel. Wat een heerlijke plek.


De tijd vliegt. En hoewel je het misschien niet altijd in de gaten hebt of het zelfs precies andersom beleeft: zelfs wanneer je je verveelt. De tijd gaat ontzettend snel en je energiereserve is beperkt. Je kan je er dus maar beter over waken hoe je je tijd besteed en in de gaten houden waarnaar je energie gaat.


Het meest bevredigende dat je met je tijd kan doen is productief zijn met iets. Dat vraagt twee skills: enerzijds de vaardigheid waarmee je met afleidingen weet om te gaan, je blijft anders gezegd in je momentum, en anderzijds goed te weten waarop je je nù moet concentreren met het oog op het grotere geheel. En dan nu de ontnuchtering: e-mails beantwoorden, telefoneren en vergaderen dragen aan dat laatste maar zelden toe. 80 procent van je mails zijn irrelevant en verwijder je gewoon ongelezen. 4 van de overige moeten maar onmiddellijk beantwoord worden., de rest kan later. Probeer dat al eens. De tijdswinst is verbluffend.Jim Loehr & Tony Schwartz, Brian Tracy, Mel Robbins


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


18 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Dagdromen

Comments


bottom of page