top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Daag op: discipline kan je trainen

The Daily Elli 13


Wat je ook wil bereiken, iets leren, een succesje boeken, het is er zelden of nooit van de ene dag op de andere.


Ergens in slagen is een werk van elke dag. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat ze slechts één intense, briljante, en dan nog liefst arbeidsloze creatieve uitbarsting hoeven te hebben waarna hun dromen zich verwezenlijken. Het gaat niet gebeuren. Daag op, doe het werk, wat dat ook is, wat er ook gebeurt, hoe je je ook voelt, ‘gedaan is beter dan goed’.


Wacht niet op motivatie of goesting, het gaat om discipline. Motivatie en de behoefte voelen zijn volatiele begrippen, gevoelens die komen en gaan. Discipline daarentegen kan worden getraind. Je uithoudingsvermogen vergroten is alleen mogelijk als je je energie goed beheerd en er dagelijks op traint. Daar komen de routines er weer bij kijken.


In de plaats van je baan op te zeggen of de wereld rond te reizen op zoek naar het grote geluk maak je beter één of twee uur per dag tijd om wat creatiefs te doen. Doe dat lang genoeg en uiteindelijk gebeuren er onverwachte en misschien wel levkensveranderende dingen. Je zal natuurlijk wel wat minder tijd hebben om te internetten, tv te kijken of om uit te gaan eten.Conor Barnes, Hugh MacLeod, Patricia Ryan Madson


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).13 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page