top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

De Softclose® wc-bril

zkv


Ik plaatste bij mijn tante een nieuwe wc-bril. De vorige brak in twee. Dat heb je met die plastiek rommel. Met bakeliet was het nooit gebeurd.


Met je tante een wc-bril gaan kopen, dat komt nooit goed uit. Het zijn van die dingen die moeten gebeuren. Het heet mantelzorgen, daar worden tegenwoordig prijzen voor uitgereikt. En tante praat vaak over haar darmproblemen, dus is het belangrijk.


In de doe-het-zelf-zaak is het aanbod aan wc-brillen zo groot dat er keuzestress van komt. Je zou denken dat er een gat in moet zitten en dat het bij die ene vereiste wel blijft. Twee gaten lijkt me lastig.

Beeld je de discussies aan de designertafel in. Wat goed uitziende jongens bij elkaar, witte hemdsmouwen opgerold, de ontwerpschets in het midden, gaan uitmaken waarom de klant hùn wc-bril moet kiezen. Ze hebben het over hygiënische houtsoorten en de juiste glooiingen. Precies hetzelfde dus waar iedereen die een wc-bril maakt over praat. Dan trekken ze de kaart van het milieu, dat werkt altijd.


“Deze lijkt me wel wat,” riep ik. “Uit bamboe vervaardigd. BAM-BOE! Helemaal ecologisch en van een kleine plantage. ”

Tante keek.

“Kijk, ze zetten de foto van het PATAGONISCHE BOERTJE erbij. Totaal verantwoord!” Ik gooide het een beetje over de emo-boeg want ze bleef maar heen en weer schuifelen, van het ene modelletje naar het andere.


“Ik zou volgende week willen terugkomen,” weifelde ze. “Ik moet er nog eens over nadenken.” Het serpent dacht haar komende uitje alvast te claimen. Ho, teveel mantelzorgen nu ook weer niet.


“WACHT, DEZE ZAG JE NOG NIET!” Ik legde mijn oor tegen een ogenschijnlijk normale zit. “Ongelooflijk, deze bril valt traagjes EN GERUISLOOS DICHT!!”

“Ooooh, dat is plezant!,” gilde ze. Alsof ze daar altijd al van droomde.


Gladde reclamejongens. Maar ik kan uren met die bril zitten spelen.

2021, 23 mei, Kessel-Lo (België). Foto: Truus Elli.


De blog en de brievenpost zijn even met vakantie.

Tot 7 zeven september nog brengen we op deze site in de plaats daarvan elke dinsdag en vrijdag een zkv (zeer kort verhaal). Meer over het zkv vind je hier. De tot nu toe verschenen zkv's staan hier verzameld.


Vind je deze post leuk? Geef hem een hartje!


Deze post delen op Facebook of Twitter? Dat is heel eenvoudig: klik op de knop linksonder en klaar. Een comment toevoegen is altijd leuk.

77 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Zwangere buik

Bing Crosby

Commenti


bottom of page