top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

De raamtuurder

zkv (3/6)


Mijn buurmeisje groet mij niet langer. Ik kan wel een beetje raden waarom, maar toch …


Het is weer volop streven-naar-mooie-lijven-tijd. De lente brengt fraaie plaatjes met zich mee. Dat zie ik natuurlijk ook, vanuit mijn appartement op de tweede verdieping.


Ik snap dat men mij ervan verdenkt dat ik jonge rensters sta te begluren. Er is echter niets van aan. Ik doe het uit burgerzin.  Maar vooral: uit bezorgdheid. Bovendien is het mijn plicht: ik zwoer de eed van verpleegkundigen en verzorgenden.

Het is wachten op de eerste ongelukken. Want sinds bekend werd dat in deze stad volgend jaar het EK marathon plaatsvindt, waaraan voor het eerst ook amateurs mogen deelnemen, strompelen hier volop jongsenioren voorbij. Het is deerniswekkend: ze hebben vale sweaters aan en te korte Adidas-broekjes, met voetbalkousen als compressiesok.  Het is ongetwijfeld iemands fetisj, maar niet de mijne. Het is evident dat dit met bespieden niets heeft te maken.

Het balen spat er vanaf. Ik kijk toe hoe ze ploeteren, strevende naar hun dagdoel. Ik gebaar ze van achter mijn raam te temperen.  Ik ben blij als ze levend voorbij mijn woonst raken. En hoop vooral dat ze hun personenalarm dragen. Met rood hoofd, botsende bbb en natte nek vreten ze gestaag elke kilometer.  Zichzelf moed inpratend: 'bucketlist, bucketlist' en 'door vol te houden bereikte de slak de ark'.


Dus, aan mijn buurmeisje: ja, ik ben een raamtuurder. En nog een nette man ook! Maar sinds Eddy Snelders is iedereen die aan een raam staat verdacht! Eddy heeft veel kapotgemaakt.Vindt u dit zkv wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #zkv bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).

2024, 20 april, Leuven (Oude Markt) (België). Foto: Bart Cloots.


Dit is het derde zkv (zeer kort verhaal) van een reeks van zes, geschreven in het voorjaar van '24.

Meer over het zkv leest u hier op deze site. Daar staan ook de eerdere verhaaltjes die ik een paar jaar geleden samen met Koen Vandenborre schreef.Een mens zou het haast vergeten, maar TELKENS ALS JE NAAR ONS KOMT, mijn single, blijft voor u onverminderd beschikbaar op Spotify, op YouTube of te koop in de iTunes Store (99 cent).


33 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Miskende papa

Comments


bottom of page