top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Miskende papa

zkv (2/6)


Ten huize Boots is het papa Bart die de agenda’s parafeert en de e-mails beantwoordt. Maar de freubels van zijn zoontjes communiceren slechts met de mama’s!


De aanhef van de berichtjes is paradoxaal genoeg het onberispelijke ‘beste ouders’. Een kniesoor die erop wijst dat er anders wel steeds meer eenoudergezinnen zijn. Of dat er voor het woord ouders net zo goed tussen haakjes een plus bij kan staan. Ik ga hier even uit van het klassieke gezin: dat is een niet-gebroken familie, met twee ouders van verschillend geslacht en wonende onder eenzelfde dak. Anders zemelen we weer naast de kwestie.


Dit is het punt: Bart beantwoordt e-mails steeds met Bart. Daarop volgt dan uiterst pijnlijk: ‘Beste Myrte, bedankt voor je reactie.’ De maat is vol: Bart wil een high-profile vader zijn. Het is tijd voor erkenning! Daarom trekt hij alsmaar vaker de stad in, weg van zijn anonieme bureau. Met aan beide zijden een kind en een zak, eentje van de Hema en eentje van het Kruidvat. Ook al zijn de kinderen braaf, hij kijkt bedrukt. Hij stapt gestaag en zijn vrouw shopt virtueel mee. Ze stuurt hem extra opdrachtjes, hij fotografeert de buitenkansjes. Hij is de man van de voordeelapps, de bonnetjes en de stempelkaarten. Tenslotte koopt hij de kereltjes een frozen yoghurt, en laat hen zelf de toppings kiezen. ‘Dag Bart, dag jongens,’ zegt het ijsmeisje dan.


Bart vroeg me zijn miskenning onder de aandacht te brengen. Op zoek naar lotgenotencontact. 'Bart, engel,' zei ik, 'de kritieken zullen niet mals zijn. Luister wat ik las: angels can fly because they take themselves lightly. Miljoenen moeders doen wat jij doet. Maar rollenpatroonbevestigend is het van die juffen natuurlijk wel.' De zeer geëngageerde peter Joost zal het die bakvissen op het schoolfeest eens ferm zeggen!Vindt u dit zkv (zeer kort verhaal) wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #zkv bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).

2024, 20 april, Leuven (Grote Markt) (België). Foto: Bart Cloots. Modellen: Floris en Jules Cloots.


Dit is het tweede zkv (zeer kort verhaal) van een reeks van zes, geschreven in het voorjaar van '24.

Meer over het zkv leest u hier op deze site. Daar staan ook de eerdere verhaaltjes die ik een paar jaar geleden samen met Koen Vandenborre schreef.Een mens zou het haast vergeten, maar TELKENS ALS JE NAAR ONS KOMT, mijn single, blijft voor u onverminderd beschikbaar op Spotify, op YouTube of te koop in de iTunes Store (99 cent).

46 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page