top of page
  • Foto van schrijverKoen Vandenborre

Twee aan twee

zkv


Een blik vanuit onze slaapkamer op de achterliggende tuinen vertelt iets over de wereld. Ik zie twee eksters over het natte gras huppelen. Een eksterpaar blijft levenslang samen, hoorde ik onlangs een ornitholoog oreren op televisie. De mevrouw van VTM leek onder de indruk, al was het me niet duidelijk of dat kwam door de onvoorwaardelijke trouw van de ekster of door de fladderende handen van de druk gesticulerende ornitholoog. Ook in de tuin van de buren valt er wat te beleven. Onze buurman heeft een grote lading hout ontvangen en is al dagen aan het timmeren. Ik zie hem naarstig zagen en hameren aan een vreemde constructie. Het lijkt op een langwerpig tuinhuis dat uitloopt in een punt maar dan ondersteboven. Achteraan komt er een verhoog op waarvan de bestemming net zoals de rest van de constructie nog onduidelijk is. Misschien is het een kunstwerk of een speeltuig voor de kleinkinderen, oppert mijn vrouw. Af en toe kijkt de buurman omhoog.


De twee eksters verkiezen voorlopig onze kant van de haag. Het nerveuze getimmer schijnen ze irritant te vinden. Pas wanneer het houten bouwwerk zijn definitieve vorm heeft gekregen en de timmergeluiden zijn opgehouden, vliegen de eksters over de haag en zoeken zij aan zij beschutting in het imposante bouwwerk. Het begint steeds harder te regenen. Voorlopig lijkt er geen eind aan te zullen komen, zo wordt het nog een echte zondvloed.

2021, 15 juli, Kessel-Lo (België). Foto: Josefien Vandenborre.


Tot 7 september zijn de blog en de brievenpost even met vakantie.


Op www.joostelli.be brengen we intussen wel de hele zomer lang op dinsdag en vrijdag een zkv (zeer kort verhaal). Meer over het zkv vind je hier.


Vind je deze post leuk? Geef hem een hartje!


Deze post delen op Facebook of Twitter? Dat is heel eenvoudig: klik op de knop linksonder en klaar. Een comment toevoegen is altijd leuk.

59 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Sócrates

Kiekeboe

Comments


bottom of page