top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Blijf bij, of toch een beetje, en hang de wringer niet uit

The Daily Elli 11


Het heeft weinig zin technologische ontwikkelingen te ontkennen. Het is zoals met de auto: in plaats van hem te bannen kan je maar beter nagaan hoe je ermee kan samenleven.


Toch zie je vandaag nog heel wat mensen, ook jongeren, grote delen van de digitale trein mijden. Terwijl sommige digitalisering het leven onvoorstelbaar veel makkelijker maakt. Iedereen veegt maar echt gebruiken doen de meeste gsm’ers hun nochtans ’smart’-e toestel niet.


De dagen dat computerij uitsluitend iets van eenzame nerds was behoren tot het verleden. Achter de huidige dagelijkse revoluties zitten doodgewone mensen met een ongelooflijk gevoel voor gebruiksgemak. Behalve in het geval van overheidsportalen en hier en daar een website van een gebrekkelijke amateur, is er aan computeren nog maar weinig lastigs.


Elke volwassene zou een basisvaardigheid moeten hebben in het gebruik van het internet. Hang de wringer niet uit: zorg er op zijn minst voor dat je op een niveau van 'hobby-gebruiker' meekunt. Anders loop je het risico buiten de groep te vallen, een gemakkelijke prooi te worden voor oplichters, of als een buitenstaander te worden beschouwd. Het onvermogen om mee te kunnen praten maakt je ongelukkig. Dus of je nu echt geïnteresseerd bent of niet: leer de basis. Er is één valstrik: trap niet in gecreëerde behoeften. Vóór 2010, bij de lancering, had nog nooit iemand het verlangen naar een iPad gekend.Scott Adams


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


15 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page