top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Bij drukte is beweging het eerste wat je laat

The Daily Elli 9


Let er eens op: mensen die net hebben gesport lopen er vrijwel altijd blij en vrolijk bij. Met enige zin voor overdrijving: na een work-out voelen de dingen meestal anders. Ik heb dan meer goesting, meer hoop.


Sporten is tijd voor jezelf. Het is wellicht de belangrijkste leefstijlinterventie waarmee je jezelf kan plezieren. Merkwaardig genoeg (nee, dat is helemaal niet zo merkwaardig) heb ik nooit zin in sporten. De enige reden dat ik het doe is omdat ik er een ritueel van maakte. Beweging zit in mijn dagelijkse routine, anders deed ik het simpelweg niet. Ga maar na: bij drukte is lichaamsbeweging zo ongeveer het eerste wat je laat. 15 minuten per week zou al een geweldige impact hebben. Andere ‘ideale getallen’ zijn: 20 tot 30 minuten continue inspanning, 3 à 5 dagen per week, bij 60 tot 85 procent van de maximale hartslag.


Idealiter beweeg je niét elke dag, maar bouw je rustdagen in. Toch sport ikzelf elke dag: rustdagen doorbreken het gewoontepatroon en dat maakt elke work-out weer een beetje tot een vervelend nieuw begin. Als je het jezelf lastig wil maken een gewoonte aan te kweken, geef je dan de keuze op welke dagen je gaat sporten of niet.Scott Adams, Conor Barnes, Jim Loehr & Tony Schwartz, Geert Verschaeve


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


14 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Beweeg!

Comments


bottom of page