top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Pak door, maak tijd, want het is dringend

The Daily Elli 66


Een klus klaren verhoogt de productie van het  gelukshormoon endorfine. Iets afwerken bevredigt onze voltooiingsdrift. Nochtans is het voor veel mensen lastig.


Evenwel heeft de dingen afmaken weinig te maken met talent. Het gaat om tijd, moeite en volharding. Grondig werk duurt meestal lang. Ga maar na: wanneer iemand puikere prestaties levert dan jou, op om het even welk domein, dan heeft die zich er wellicht simpelweg meer en vooral langer voor ingespannen.


Soms kan het helpen de druk bij jezelf wat te verhogen. Druk-druk doen loont zelden, maar bij het pogen te volbréngen van werk (en dus niet zomaar wat rommelen), net zozeer als bij het onder de knie krijgen van een of andere discipline, is het niet vergezocht. Want finaal wil je toch iets verwezenlijken of kunnen. En wil je toch vooral volhouden. De clou is in grote tijdsblokken door te pakken.


De Pomodoro-techniek van Francesco Cirillo helpt daarbij prima: werk vijfentwintig minuten door en neem vijf minuten pauze. Herhaal dit bijvoorbeeld zes keer. In stukken en brokken een klus afhaspelen is jezelf nodeloos pijnigen. Je mist bovendien een belangrijke bonus: langere periodes ononderbroken werken geeft je de gelegenheid verbanden te leggen. Waardoor je dan weer allerlei nieuwe perspectieven met elkaar gaat combineren en nieuwe ideeën krijgt. En meestal een pak tijd wint.Francesco Cirillo, Tim Ferriss, Brian Tracy


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


8 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page