top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Mijn inspiratie, c'est moi

The Daily Elli 63


De tafels in de boekhandel liggen vol met zelfhulpboeken en goeroes en coaches verrijken zich op de kap van de zoekers. Je zou denken dat we met pakweg vijf van die boeken en coaches moeten kunnen toekomen. Dat ze zichzelf overbodig zouden maken. Niks daarvan: er komen er alleen maar bij.


We zoeken ons te pletter naar inspiratie: we surfen op het internet, luisteren naar podcasts, reizen de wereld af, gaan naar gewichtige lezingen, allemaal op zoek naar die ‘mentale stimulatie’. Wat in feite ‘inspiratie’ is.


Inspiratie komt van het Latijnse inspirare: inblazen, inboezemen. Inademen vrij vertaald. De reden waarom we het alsmaar blijven doen is omdat we maar al te vaak vergeten weer uit te ademen. Wie hyperventilatie kent weet dat teveel inademen behoorlijk beklemmend is. En nutteloos.

Als je met je zogezegde opgedane inspiratie nooit aan de slag gaat kan je op de resultaten wachten totdat je een ons weegt. Je draait je een rad voor ogen en geeft je een vals gevoel constructief bezig te zijn. Het toverwoord is: doen. Verwerk je nieuwe verworvenheden in je leven, op je werk, persoonlijk of in je hobby. Maak van de invoer je uitvoer. Alleen dan levert het wat op en gaat het balletje rollen: je bent namelijk zelf je inspiratie.Conor Barnes, Amy Landino, Mel Robbins, Brian Tracy


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).
10 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page