top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Hang de kunstenaar niet uit

The Daily Elli 41


Dat hele gedoe van de artiest die moet bevallen van zijn werk en voor het overige tot niks meer in staat is … Of dat idee dat alleen maar een getormenteerde ziel goed werk kan leveren … Afgezien van een aantal salonkunstenaars is onderhand iedereen er wel van overtuigd dat dat opgeklopte beeld van het drugsverslaafde creatieve genie dat met iedereen de koffer induikt vooral niet klopt.


De echte groten blinken uit in verrassend gestructureerd en vooral gedisciplineerd leven. Creëren vraagt energie en dat is, meer dan vaardigheden en ideeën, de belangrijkste factor die het verschil maakt tussen veel en weinig werk. Het gaat hem niet om het imago en al helemaal niet om het materiaal, “it’s‘the doings”: een plek en goed geregelde tijd.


In feite heb je bijna niks nodig, en dat is altijd zo, of het nu gaat om het schrijven van een song of het maken van een eindwerk. Ga na wat noodzakelijk is en ga daarmee aan de slag. Uit het zicht van alles en iedereen. De koffiebars zitten vol met m’as-tu-vus die zelf met weinig komen: duur en blits spul moet vooral vaak dienen om de aandacht van de povere uitkomst te verdoezelen. Leef een geregeld leven. En doe wat je moet doen.Austin Kleon, Hugh MacLeod


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Glimlach

Commenti


bottom of page