top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Ga voor ervaringen

The Daily Elli 36


Ja, voor op zijn minst een beetje is geluk te koop: voor wie inzet op het verkrijgen van ervaringen stijgt doorgaans het gevoel van tevredenheid. In tegenstelling tot het vergaren van spullen: daarvan blijft op de lange termijn nog maar weinig hangen.


Dingen worden oud en verslijten, worden lelijk en verliezen zo hun aantrekkelijkheid. Precies het omgekeerde doet zich na verloop van tijd voor bij ervaringen: het zijn juist de narigheden die verdwijnen en met de jaren transformeren onze herinneringen zich tot de zoete, rustgevende momenten die blijven hangen. Ervaringen bevorderen bovendien een van de meest vervullende gedragingen: samen tijd doorbrengen. Of het nu gaat om de ervaring zelf of het naderhand delen ervan met anderen.


Je wilt niet voor een materialistische mens worden versleten: die meten hun geluk af aan bezittingen. Een hoog materialisme-niveau gaat vaak hand in hand met gevoelens van ongeluk en ontevredenheid met het leven. Kies voor ervaringen, niet voor bezittingen. Kortom, doe iets wat je de kans geeft om samen met anderen te beleven en er later samen over na te praten. Bedenk dat als het om geluk gaat, ervaringen de echte waarde bieden voor je geld.Richard Wiseman


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


6 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ga opruimen

Ga reizen

Comments


bottom of page