top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Ga reizen

The Daily Elli 35


Als je los wil komen van bepaalde patronen, of misschien gewoon eens wil kijken welke je er hebt en òf je er überhaupt hebt (het antwoord is ja) dan moet je gaan reizen. Doe het op zijn minst één keer, je komt toch terug. En doe het snel, want het is er vast nooit het juiste moment voor.


In je dagelijks omgeving dommelen je hersenen in. Als je dezelfde dingen blijft ervaren, behoudt je geest dezelfde patronen. Dezelfde input, dezelfde reacties. Reizen verrast en verrast worden draagt bij aan geluk.  Het houdt je in een lerende denkrichting. Mocht je aan de andere kant van de wereld zijn opgegroeid, zou je misschien een heel ander stel waarden en denkpatronen hebben.


Het is fijn te beleven hoe andere culturen leven en beleven. Je beseft dat het jouw land is, jouw stad en de tamelijk willekeurige omstandigheden en vrienden zijn die jou hebben gevormd. Je bent zoals je bent door wat je hebt meegemaakt. In een ander werelddeel, of nog maar in een buurland, had het een heel ander verhaal kunnen zijn. Vergeet sudoku’s en kruiswoordraadsels: als je je hersenen écht actief wil houden en zelfs nog wil laten groeien, zwerf dan de wereld rond. En nog dit: het heeft helemaal niks te maken met op zoek zijn naar jezelf.


Austin Kleon, Derek Sivers


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


8 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ga opruimen

Comments


bottom of page