top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Doe mirror work

The Daily Elli 26


De meeste mensen zeggen niet bepaald fraaie dingen wanneer ze in de spiegel kijken. Meestal klinkt dat als: ik zie er niet uit, ik ben te dik, te dun, ik ben te oud … Meestal zijn het zinnetjes met ’te’ erin.


Kortom: als je het jezelf vraagt dan ben je simpelweg niet goed genoeg zoals je bent. Dat maakt in de spiegel kijken soms lastig: je ziet het échte probleem, namelijk dat je niet van jezelf houdt (of alleszins niet genoeg). We houden er niet echt van recht in de ogen gekeken te worden, zelfs niet door onszelf.


In het land van de zelfhulp bestaat er zoiets als ‘mirror work’: de light-versie bestaat erin telkens wanneer je een spiegel voorbijloopt wat aardigs tegen jezelf te zeggen. Natuurlijk hoef je daar op zich niet veel van te verwachten, maar het zet je ongetwijfeld een stapje dichter bij een positieve stemming. Bij het zwaardere werk spreek je de moeder van de affirmaties uit: Ik wil veranderen. De meeste mensen ervaren dit als onprettig. Kijk dan, zonder jezelf te berispen, wat je voelt, hoe je aarzelt. En vraag je af wat er zo moeilijk aan is en waarom dan wel. Het klinkt allemaal erg zweverig. Maakt niet uit, probeer het eens, je hoeft het tegen niemand te vertellen.


Amy Landino, Louise HayVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


15 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Dagdromen

Kommentare


bottom of page