top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

De collega's van Jan Matterne: Het dossier (Boek)

Nobelprijswinnares Toni Morrison zei ooit: “If there's a book that you want to read, but it hasn't been written yet, then you must write it.” Toen ik het voor het eerst hoorde, was ik al ruim tien jaar eerder aan mijn boek over De collega’s begonnen.

Iedereen van mijn generatie kent De collega’s, de bejubelde tv-reeks van Jan Matterne. Iedereen van mijn generatie kent ook Jomme Dockx. Wat haast onmogelijk lijkt verwezenlijkte De collega’s: van een oersaai kantoorbestaan op een ministerie opwindende televisie maken. Het was ongezien en het blijft ongeëvenaard. Voor vele Vlamingen is De collega’s nog steeds de beste reeks aller tijden.


Het boek is al een tijdje klaar maar bleef onuitgegeven naar aanleiding van een onenigheid met de VRT over de auteursrechten op de afbeeldingen. De collega’s van Jan Matterne: Het dossier is om die reden voorlopig enkel te koop in de Apple Books-store voor 0,49 euro. Het hele verhaal achter het boek lees je hier.


Opgelet: Dit boek kan alleen worden bekeken op een iOS-apparaat met Apple Books op iOS 12 of nieuwer, met iBooks 3 of nieuwer en iOS 4.3 of nieuwer, of een Mac met iBooks 1.0 of nieuwer en OS X 10.9 of nieuwer.

Het boek is op deze site ook gratis te downloaden als pdf-bestand. Waarschuwing: de bestanden importeren in andere leesapplicaties valt af te raden aangezien de layout compleet door elkaar wordt gehusseld. Dat heeft te maken met het feit dat het boek, omwille van de vele foto’s, is opgemaakt met een vaste layout waar andere programma’s niet mee overweg kunnen. Ronduit het beste alternatief voor Apple Books in deze is het boek gewoon als pdf-document te lezen.


29 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page