top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Bereid je voor (en beperk zo je opstarttijd)

The Daily Elli 5


Hoe meer rommel, hoe meer uitstel, half werk en vooral: tijdverlies. Op elk gebied. Focussen en present zijn lukt simpelweg beter met zo min mogelijk afleiding.


Sommige mensen leven graag in een stal. Maar voor de meesten geldt: chaos in je huis is chaos in je hoofd. Geef alles een goed doordachte vaste plek. Dan is voortdurend opruimen geen klus.

Mocht je die hebben, hou dan zeker ‘je eigen’ werkplek (jouw tafel, je tuinhok, kelder) schoon. Dat is geen bergruimte, het is de plaats om dingen te bereiken.


Een overzichtelijke omgeving beperkt je opstarttijd om de dingen te doen die er voor jou echt toe doen. De eerste 2 tot 3 uur van de dag zijn de beste uren voor de hersenen om zich te concentreren op de taken die je eigen persoonlijke of professionele doelen dienen. Leg daarom alles wat je ervoor nodig hebt de avond voordien klaar. Besluitvormingstijd wordt duur betaald. En levert weinig op. De eerste, meest heldere uren van de dag zouden niet naar die dwaze besluitvorming en voorbereiding mogen gaan: leg je kleren ’s avonds klaar, dek de eettafel ... En dan, tijdens dat moment suprême, richt je al je energie op de vragen die echt belangrijk zijn.


Stop je werkgeheugen niet vol met banaliteiten.Amy Landino, Mel Robbins, Brian Tracy


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


21 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page