top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Beweeg!

The Daily Elli 8


Neem de trap, fiets, doe het huishouden, tuinier, wandel. Dat is nodig want een goede gezondheid is een basisvereiste voor succes. In de hitlijst van gewoonten van succesvolle mensen staat lichaamsbeweging op twee.


In feite verandert lichaamsbeweging de hersenen. Er komen natuurlijke pijnstillende stoffen vrij en dat geeft je een direct gevoel van welzijn (endorfines, dopamine en serotonine). Het stimuleert ook de productie van de hersenstof BDNF, wat niet alleen de geheugenfuncties verbetert maar ook een positieve invloed op depressie zou hebben.


De voordelen van bewegen zijn legio: je slaapt beter en van lichaamsbeweging wordt je slimmer, moediger, en energieker. Misschien is van alle geluksfactoren (zoals daarnaast zijn: een flexibel schema, verbeeldingskracht, voeding en slaap) lichaamsbeweging wel de belangrijkste.


Zoveel bronnen zoveel getallen, al lijkt met het oog op ‘voor iedereen haalbaar’ drie maal per week dertig minuten wandelen als minimum een goed compromis.

Doe het, of je er nu zin in hebt of niet, maak er een gewoonte van. Want het geeft je hoe dan ook een fantastisch gevoel wanneer je klaar bent. Doe het ’s morgens want het boost je dag.Scott Adams, Stephen S. Ilardi, Amy Landindo


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


14 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page