The Daily Elli 75
Hoe je wakker wordt is minstens net zo van belang dan hoe je slaapt. En wat je absoluut niet mag doen is op de snooze-knop drukken. Dat soort van terug indutten zou tot vier uur lang een negatief effect kunnen hebben op het functioneren van de hersenen en de productiviteit.
Wakker worden begint in feite al een uur of twee voor we echt ontwaken. Het is goed om weten dat de mens slaapt in cyclussen van ergens tussen de 90 tot 110 minuten. Wanneer we werkelijk wakker worden is het lichaam in feite al in een wakkere staat. Het indrukken van de snooze-knop betekent dat je zo’n nieuwe cyclus opstart.
Als het snooze-alarm (meestal 9 minuten later, daar is een gekke reden voor, maar dat is een ander verhaal) later afgaat, blijft het corticale gebied van de hersenen nog steeds in de slaapcyclus, waardoor tot vier uur durende 'slaapinertie' ontstaat. Dit leidt tot verminderde cognitieve functies bij het ontwaken. Gebruik van de snooze-knop resulteert dus niet in optimale prestaties. Om het anders te zeggen: het is je dag in miserabiliteit beginnen.
Mel Robbins
Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.
Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.
Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).
Commentaires