top of page

LONGREAD

Alles is al eens gezegd; maar doordat niemand luistert, moet men altijd opnieuw beginnen.

— André Gide (1869-1951), Frans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1947)

Lijstje

Beetje bij beetje het beste uit de Boeken om (van) te houden-rubriek en de Boekenlijst op het gebied van denken, cardio- en krachttraining, eten, vermoeidheid, slapen en wandelen om maar wat te noemen. 

Artikel

De kracht van tools: goeie technologie ten dienste van het leven zonder een nerd te (willen) zijn

Hoe tijd winnen door een aantal dingen vooral nièt te doen.

Eigen artikel | 19 minuten om te lezen.

Artikel

Altijd scherp: manage je energie, niet je tijd: het geheim van high performance

Jim Loehr en Tony Schwartz | 6 februari 2017

De waarheid onder ogen zien (bis): de feiten op tafel-vragenlijsten

Eigen artikel | 1 uur om te lezen 

Samenvatting

Altijd scherp: manage je energie, niet je tijd: het geheim van high performance

Jim Loehr en Tony Schwartz | 6 februari 2017

Een eigenzinnige samenvatting

Eigen artikel | 45 minuten om te lezen 

Samenvatting

Verslaafd aan liefde : de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties

Jan Geurtz | ​​oktober 2009

Een (min of meer) objectieve samenvatting

Eigen artikel | 45 minuten om te lezen 

Lijstje

Boekenlijst

Een persoonlijk keuze uit de beste boeken die ik heb gelezen. Of ook niet (en dan leg ik uit waarom). Over productiviteit, kunstenaarschap (of het gebrek daaraan), (liefdes-)relaties, spiritualiteit, boeddhisme, Advaita (een beetje), non-dualisme, stoïcisme, depressie, rituelen, opvoeding, lichaamsgewicht, gezond eten, sociale vaardigheden, piekeren, creativiteit, schrijven, opruimen, roken, alcohol en verslavingen tout court, mindfulness en meer van dat fraais. Wie het verwaand vindt klinken heeft gelijk. Ga niettemin kijken.

 

Met onder meer het beste van mijn favoriete auteurs: Mel Robbins, Steven Pressfield, Allen Carr, Julia Cameron, Jan Geurtz, Dale Carnegie en Austin Kleon en Tim Ferriss.

Kortverhaal

Het ei

Kortverhaal van Koen Vandenborre.

Winnaar van de Hendrik Prijs-prijs literaire prijzen Stad Sint-Truiden 2020.

LONGREAD

TIPPING THE LIFE FANTASTIC

R-1706318-1522576285-2289.jpeg.jpeg

Tipping the life fantasitic is een verwijzing naar Tripping the Live Fantasticeen live-album van Paul McCartney uit 1990. 

Welke wending mijn leven ook neemt, vroeg of laat kom ik weer uit bij een periode waarin ik ofwel The Beatles ofwel Pink Floyd gedurende een langere periode opzet. Paul McCartney is een echte vriend geworden, al betwijfel ik of dat geheel wederzijds is. Ik denk eerlijk gezegd dat het nooit meer zal veranderen, ik ben intussen immers zo vergroeid geraakt met die muziek. Voel je beknelling? Zet dan wat Beatles op. 

 

De titel van het album is zelf al een toespeling op de uitdrukking "tripping the light fantastic", wat ‘dansen of bewegen op muzikale begeleiding’ betekent. Het is een zin uit het gedicht L'Allegro van de Engelse dichter en intellectueel John Milton (1608-1674). Daar houdt mijn kennis over John Milton meteen op (ik denk nochtans geacht te worden zijn opus magnum Paradise Lost te moeten kennen - helaas, de gothic band met die naam ken ik wel).

 

De parodie die ik voor deze rubriek gebruik raakt grammaticaal en taalgewijs gezien natuurlijk kant noch wal. Los van een stiekeme ode (er zitten er op de site nog wel wat verstopt) hoop ik er de toevallige passant mee te prikkelen. Om even verder te gaan kijken naar mogelijk bruikbare tips voor een mogelijk fantastisch leven.  

bottom of page