top of page

Alles is al eens gezegd; maar doordat niemand luistert, moet men altijd opnieuw beginnen.

— André Gide (1869-1951), Frans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1947)

Beetje bij beetje het beste uit de Boeken om (van) te houden-rubriek en de Boekenlijst op het gebied van denken, cardio- en krachttraining, eten, vermoeidheid, slapen en wandelen om maar wat te noemen. 

De kracht van tools: goeie technologie ten dienste van het leven zonder een nerd te (willen) zijn

Hoe tijd winnen door een aantal dingen vooral nièt te doen.

Eigen artikel | 19 minuten om te lezen.

T I P P I N G  T H E  L I F E  

F A N T A S T I C

R-1706318-1522576285-2289.jpeg.jpeg

Tipping the life fantasitic is een verwijzing naar Tripping the Live Fantasticeen live-album van Paul McCartney uit 1990. 

Welke wending mijn leven ook neemt, vroeg of laat kom ik weer uit bij een periode waarin ik ofwel The Beatles ofwel Pink Floyd gedurende een langere periode opzet. Paul McCartney is een echte vriend geworden, al betwijfel ik of dat geheel wederzijds is. Ik denk eerlijk gezegd dat het nooit meer zal veranderen, ik ben intussen immers zo vergroeid geraakt met die muziek. Voel je beknelling? Zet dan wat Beatles op. 

 

De titel van het album is zelf al een toespeling op de uitdrukking "tripping the light fantastic", wat ‘dansen of bewegen op muzikale begeleiding’ betekent. Het is een zin uit het gedicht L'Allegro van de Engelse dichter en intellectueel John Milton (1608-1674). Daar houdt mijn kennis over John Milton meteen op (ik denk nochtans geacht te worden zijn opus magnum Paradise Lost te moeten kennen - helaas, de gothic band met die naam ken ik wel).

 

De parodie die ik voor deze rubriek gebruik raakt grammaticaal en taalgewijs gezien natuurlijk kant noch wal. Los van een stiekeme ode (er zitten er op de site nog wel wat verstopt) hoop ik er de toevallige passant mee te prikkelen. Om even verder te gaan kijken naar mogelijk bruikbare tips voor een mogelijk fantastisch leven.  

bottom of page