top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Negeer trends

The Daily Elli 65


Negeer trends. Laat je zo weinig mogelijk vertellen. Laat je leiden door je buikgevoel: mensen die je meteen angst inboezemen mijdt je maar beter meteen. En mensen die beloven de oplossing in petto te hebben al helemaal. Denk eraan in het stemhokje, bij makelaars, bij zelfhulpcoaches en zéker bij nieuwe mannelijkheidsgoeroes.


Geef geen duizenden euro’s uit aan aangeprate behoeftes. De tweedehandssites bulken van de miskopen (gravelfietsen!). Test volop, verken, ga helemaal los, hou alleen voor ogen dat het zo min mogelijk mag kosten. Hobby’s mogen best duur zijn, maar niet elke impulsieve bui wordt een hobby.

Het is bovendien een misvatting een dure uitrusting of bijna professionele apparatuur nodig te hebben om een nieuwe hobby te kunnen starten. Aan de meeste begin je gewoon thuis: een taal, meditatie (tegenwoordig ga je zelfs op retraite vanuit je huiskamer), yoga, het hoeft niet per se in Azië geleerd te gaan worden. Ook van de meeste vakken en zelfs universitaire opleidingen zijn de cursussen min of meer vlot gratis vindbaar. We leven in een tijd dat zowat alles te huur is. Kijk eerst eens of je wel met die mobilhome gaat rijden of die echte leren jack wil dragen.Conor Barnes, Hugh MacLeod, Derek Sivers


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page