top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Draag zorg voor jezelf (en de dag vlot vanzelf)

The Daily Elli 28


Vanzelfsprekend is ons leven wat onze gedachten ervan maken! Het zou dus weleens nuttig kunnen zijn om in te zetten op je algemene humeur.


Het is absoluut geen wetenschap, echter uit vele rapporten en ervaringen van succesvolle en gezonde mensen blijkt dat wanneer het gaat om een het bereiken van een soort van geluksgevoel het aspect van lichaamsverzorging altijd belangrijk is. Sommige bronnen hebben het over 80%.


Hetgeen wil zeggen, in die optiek, dat slechts 20% van hoe je je voelt gebaseerd is op je genen én de omstandigheden. Je boosheid, irritatie, muizenissen kan je met andere woorden maar voor één vijfde op ‘de wereld’ verhalen. Dat is een belangrijk inzicht, want hoe vaak heb je niet die neiging …


Het valt lastig jezelf daarvan te overtuigen. Wat je wel kan doen is je stemming peilen op dagen dat je het goed stelt: meestal, zal blijken, heb je dan om te beginnen al voldoende geslapen, lichaamsbeweging gehad, buiten geweest en goed (in de zin van min of meer gezond) gegeten.

Je kunt er maar het best van uitgaan dat je nog een tijdje te leven hebt. Maak het je dus alvast wat makkelijker: ontbijt goed, doe push-ups, maak lange wandelingen en zorg voor genoeg slaap. Zo kom je al een heel eind.


Louise Hay, Austin KleonVindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


11 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Laat los

Comentarios


bottom of page