top of page
  • Foto van schrijverJoost Elli

Bewaak je energieën

The Daily Elli 7


De verbruiksverhouding tussen onze verschillende soorten energieën zit bij de meesten van ons aardig scheef: er is enerzijds veel verbruik van a) mentale en b) emotionele energie en er is slechts dat beetje consumptie van c) fysieke energie, om nog maar te zwijgen over de verwaarloosbare gebruikshoeveelheid van onze d) spirituele energie — we hebben het nochtans van doen. We zouden het kunnen hebben over een ‘tamelijk afgevlakt leven’.


De doorsnee wenslijst voorspelt nochtans een exuberanter bestaan: seks, liefde, ontspanning, een carrière, familie en een fantastisch sociaal leven scoren hoog. Er is zelfs geen sprake meer van prioriteiten.


Tijd is lastig bij te maken, maar op het gebied van energie valt wèl te winnen. En een goede energiehuishouding mondt uit in efficiënter de dingen des levens voltooien. Daardoor, dat maakt de cirkel rond, ontstaat er meer tijd.

Energie hebben is zo goed als het begin van alles en het loont er volop op in te zetten. Maak zo vaak mogelijk de juiste keuzes die je persoonlijke energie zullen maximaliseren: eet goed, sport, vermijd onnodige stress en slaap voldoende. Maar dat wist je natuurlijk al lang.Scott Adams, Jim Loehr & Tony Schwartz


Vindt u dit stukje wel wat hebben? Geef het dan onderaan een hartje.

Delen op Facebook of X kan ook: klik op de knop linksonder en klaar. Zet er even #thedailyelli bij.

Wilt u graag reageren? Dat kan beneden op deze pagina (opgelet: uw reactie is zichtbaar).


7 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

댓글


bottom of page